Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μεταβιβάστηκε το ποσοστό της Ελλάκτωρ στην Elpedison

Μεταβιβάστηκε το ποσοστό της Ελλάκτωρ στην Elpedison

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μεταβιβάστηκε το ποσοστό της Ελλάκτωρ στην Elpedison

Μεταβιβάστηκε το ποσοστό της Ελλάκτωρ στην Elpedison προς τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των εισηγμένων στο Χ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Ελλάκτωρ στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από non core δραστηριότητες και να δώσει έμφαση στις κύριες δραστηριότητες των κατασκευών, των παραχωρήσεων, του περιβάλλοντος (διαχείριση απορριμάτων) και των ΑΠΕ (άνεμος).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας, συνεπής στη στρατηγική της για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και αξιοποίηση μη βασικών συμμετοχών και παγίων, ενημερώνει ότι την 19.06.2019 υπεγράφη Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών (Share Purchase Agreement) μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη (HE&D) Α.Ε., της  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. και της  Elpedison BV, για τη μεταβίβαση στην τελευταία των μετοχών της Elpedison Α.Ε. που κατέχουν οι δύο προηγούμενες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, το Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών προβλέπει την πώληση 2.265.141 μετοχών της Elpedison A.E. (22,73% του Μετοχικού Κεφαλαίου) από την Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη Α.Ε. στην Elpedison BV έναντι ποσού δεκαοκτώ εκατομμυρίων επτακοσίων εβδομήντα πέντε χιλιάδων και τριακοσίων τριάντα έξι ευρώ.

Η πώληση/μεταβίβαση των μετοχών θα υλοποιηθεί (Closing), αμέσως μετά την ικανοποίηση των προϋποθέσεων (Conditions Precedent) που προβλέπονται στο προαναφερόμενο Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών, οι οποίες αφορούν σε συναινέσεις τρίτων μερών.

Παράλληλα, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι στις 19.06.2019 υπεγράφη Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών (Share Purchase Agreement) μεταξύ της θυγατρικής εταιρείας της "ΕΛΛΑΚΤΩΡ A.E.", "Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη (HE&D) Α.Ε.", της  "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε." και της "Elpedison BV", για τη μεταβίβαση στην τελευταία των μετοχών της "Elpedison Α.Ε." που κατέχουν οι δύο προηγούμενες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, το Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών προβλέπει την πώληση 147.749 μετοχών της "Elpedison A.E." (1,48% του Μετοχικού Κεφαλαίου) από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. έναντι ποσού ενός εκατομμυρίου διακόσιες εικοσιτέσσερις χιλιάδες εξακόσια εξήντα τέσσερα ευρώ (¤1.224.664,00).

Η πώληση/μεταβίβαση των μετοχών θα υλοποιηθεί (Closing), αμέσως μετά την ικανοποίηση των προϋποθέσεων (Conditions Precedent) που προβλέπονται στο προαναφερόμενο Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών, οι οποίες αφορούν σε συναινέσεις τρίτων μερών.

Τέλος, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε ότι η ELPEDISON BV, στην οποία ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ("ο Όμιλος") συμμετέχει με ποσοστό 50%, συμφώνησε να εξαγοράσει ποσοστό 24,22% στην ELPEDISON Α.Ε. από τους ομίλους ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, έναντι τιμήματος €20 εκατ. σε μετρητά. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η ELPEDISON BV θα κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ELPEDISON Α.Ε.

Η εξαγορά, η ολοκλήρωση της οποίας υπόκειται σε συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις που προβλέπονται από τη συμφωνία μεταβίβασης, ισχυροποιεί τη θέση του Ομίλου στην ELPEDISON Α.Ε. και επιτρέπει την υλοποίηση της στρατηγικής του στον κλάδο Παραγωγής και Εμπορίας ηλεκτρισμού.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text