Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα (Παρ, 21/6/2019) στα ψηλά των 730-740 μονάδων

Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα (Παρ, 21/6/2019) στα ψηλά των 730-740 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μεγάλη μεταβλητότητα παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ άνοιξε το πρωί περίπου στο χθεσινό κλείσιμο,  δυό φορές βυθίστηκε στο -1,50%, αλλά εδώ και μισή ώρα έχει επανέλθει στο on par του ανοίγματος των 835 μονάδων αφήνοντας πίσω του ένα ευνοικό για ανοδική τάση ημερήσιο κηροπήγιο τύπου «σφυριού». Ο τζίρος είναι ικανοποιητικός, γύρω στα 80 εκατ προβλεπομένων στο κλείσιμο ενώ η Ευρώπη κινείται με μικρή μεταβολή κοντά στα υψηλά έτους κι αυτή.

Το γράφημα δείχνει ότι η μέχρις στιγμής τριήμερη διόρθωση του ΓΔ των περίπου 20 μονάδων ή -2,50%, είναι σχετικά πολύ μικρή και δεν μπορεί να παρενοχλήσει το μεγάλο ράλι περίπου +40% του α’ εξαμήνου 2019. Για να γίνει η ενόχληση θα πρέπει ο ΓΔ να διασπάσει καθοδικά την στήριξη διπλό πυθμένα Β των 813 μονάδων (-2,50% από τώρα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι  αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ δύο μετοχές, οι ΑΤΤ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΔΕΗ, που σημειώνει άνοδο λίγο μεγαλύτερη του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι ο ΣΑΡ ο οποίος με μεγάλη σχετικά άνοδο +2,60% και σχετικά  μεγάλους γι αυτόν όγκους, 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, σημειώνει νέα υψηλά έτους διασπώντας ανοδικά διπλό αγκίστρι και φθάνοντας στο ψυχολογικό επίπεδο των 8 ευρώ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αγκιστριού δίνει εκτός του ΣΑΡ και η ΜΠΕΛΑ.  Αμφότερες οι εταιρίες είναι εξαιρετικές από θεμελιακής άποψης.

Τείνουν να δώσουν ανάλογα σήματα αγορών οι, ΕΛΛ, ΕΧΑΕ, ΟΛΘ, ΙΝΚΑΤ και ΕΛΠΕ. Προσέχουμε ιδιαίτερα τον ΟΛΘ.

Τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων η ΜΛΣ που όμως και αυτή είναι αναπτυσσόμενη εταιρία.

Μεγάλους όγκους συσσωρεύσεων παρουσιάζουν σήμερα οι ΣΑΡ και ΟΛΘ.

Οι ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ αντιδρούν σήμερα ανοδικά μετά το χθεσινό ξεπούλημα. Όμως τόσο η άνοδος όσο και οι όγκοι είναι πολύ μικρότεροι των χθεσινών, οπότε είμαστε επιφυλακτικοί στην δυνατότητα γρήγορης επαναφοράς των μετοχών στα προχθεσινά υψηλά.

Ο ΔΤΡ διορθώνει κανονικά φθάνοντας σήμερα στις 750 μονάδες από τις 800 της πρόσφατης κορυφής (-6,25% έναντι -2,50% του ΓΔ, φαινόμενο λογικό αφού ο ΔΤΡ έχει παρουσιάσει από αρχές έτους το διπλάσιο ράλι από τον ΓΔ).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text