Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διατηρεί και σήμερα (Δευτ, 24/6/2019) πλήρως την ανοδική του τάση πλησιάζοντας τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ διατηρεί και σήμερα (Δευτ, 24/6/2019) πλήρως την ανοδική του τάση πλησιάζοντας τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +0,90% (στις 846 μονάδες στις 4.10 μμ) αλλά με μικρό για την εποχή τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) επαναπροσεγγίζει τις 850 μονάδες και το υψηλό κλείσιμο έτους των 853 μονάδων. Το διεθνές περιβάλλον εξακολουθεί να είναι ευνοϊκό προς το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους τρεις σημαντικούς δείκτες που παρακολουθούμε, τους DAX, DJ, Nasdaq, να κινούνται σε ανοδική τάση πολύ κοντά στα υψηλά έτους και αυτοί.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται λίγο κάτω από το υψηλό έτους – άνω πλευρά του 15νθήμερου εύρους των 853-813 μονάδων το οποίο αν διασπασθεί ανοδικά, τότε θα είναι πολύ πιθανή και η κατάκτηση των 900 μονάδων.

Τα αισιόδοξα αισθήματά μας θα συγκρατηθούν ή και θα αναστραφούν αν ο ΓΔ σημειώσει απότομη μεγάλη διόρθωση μεγέθους 40 μονάδων ή -5% διασπώντας καθοδικά την στήριξη των 813 μονάδων (πυθμένας Β) η οποία σε λίγες μέρες θα καταστεί Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που για μας λειτουργεί σαν σηματοδότης πωλήσεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/10 των μετοχών που παρακολουθούμε (των 50 εμπορεύσιμων του ΧΑ) και καθοδικά τα 4/10 ενώ 6 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΕΤΕ, ΙΝΚΤΑ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο ούτε και οι 6 αναφερθείσες νικήτριες διότι καμία από αυτές δεν σημειώνει νέα υψηλά έτους και ούτε και έχουν πάρα πολύ μεγάλους όγκους.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΕΛΛ με ικανοποιητική άνοδο +1,50% και με μεγάλους τόγκους (15 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής). Αν κλείσει πάνω από +2% θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο της μετοχής της ημέρας. Επίσης, σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση αγκιστριού (της πρώτης κορυφής μετά από διασπασθέντα στροφέα – υψηλό τριμήνου) δίνουν σήμερα τα ΕΛΠΕ.

Καμία μετοχή, εκτός από το περιφερειακό ΠΛΑΙΣ, δεν εμφανίζει τυπικό «κατασκευαστικό» γράφημα δηλαδή, παρατεταμένη πολιορκία αντίστασης – υψηλού τριμήνου. Και αντίστροφα, μόνον μια μετοχή κινδυνεύει να σπάσει καθοδικά λωρίδα στήριξης και είναι ο υπό εσωτερικές ζυμώσεις ΤΙΤΚ που την Παρασκευή δέχθηκε διανομές και σήμερα συσσωρεύσεις.

Ο λόγος νέων υψηλών έτους / προς νέων χαμηλών έτους είναι σήμερα μέτριος, 6 προς 0. Οι έξι νικήτριες είναι οι, ΜΙΓ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ και ΛΑΜΔΑ.

Συσσωρεύσεις (επιθετικές αθρόες αγορές) παρατηρούμε σήμερα σε, ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛ, ΤΙΤΚ, και διανομές παρατηρούμε σε ΣΑΡ. Για το ΣΑΡ δεν ανησυχούμε γιατί την Παρασκευή πέτυχε νέο υψηλό έτους με διάσπαση έγκυρης αντίστασης.

Τέλος, ο ΔΤΡ σήμερα σημειώνει διπλάσια άνοδο από τον ΓΔ, σχεδόν +2%, αλλά απέχει αρκετά από τον τοπικό στροφέα των 800 ευρώ (παρούσα τιμή 765 μονάδες). Οι τυπικοί trend followers δεν αγοράζουν ή δεν ενισχύουν θέσεις αν η μετοχή ή ο δείκτης δεν σπάσει ανοδικά μια εμφανή αντίσταση.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη ώρα, ελπίζουμε πρίν τις 4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text