Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Υπό το βλέμμα Αρχών - τραπεζών η αυριανή γενική συνέλευση της Creta Farms

Υπό το βλέμμα Αρχών - τραπεζών η αυριανή γενική συνέλευση της Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υπό το βλέμμα Αρχών - τραπεζών η αυριανή γενική συνέλευση της Creta Farms

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Υπό τη στενή παρακολούθηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα πραγματοποιηθεί η αυριανή, εξ αναβολής, έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farms, στον απόηχο των αποκαλύψεων που ήρθαν στη δημοσιότητα λόγω της σύγκρουσης των ιδρυτών και βασικών μετόχων της εταιρείας, Κώνσταντίνου και Εμμανουήλ Δομαζάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Επιτροπής εξέτασε την αποστολή κλιμακίου στο Ρέθυμνο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευσης της εισηγμένης, προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης τη διαδικασία. Ωστόσο, άγνωστο γιατί, οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιλέχθηκε τελικώς να ζητηθούν από τη διοίκηση της εταιρείας τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της διαδικασίας, η ακρόαση των οποίων θα πραγματοποιηθεί από στελέχη της Ε.Κ. στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εποπτική αρχή για την υπόθεση Creta Farms.

Όπως μεταφέρουν πηγές κοντά στην υπόθεση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει και έχει συγκεντρώσει ήδη σημαντικό πρωτογενές υλικό, το οποίο αξιολογείται. Με βάση τις ίδιες πηγές, κομβικό ρόλο στην εν εξελίξει έρευνα αποτέλεσε η κατάθεση στελέχους της οικονομικής διεύθυνσης της Creta Farms που ήδη αξιολογείται ως προς το περιεχόμενό της από από τα αρμόδια τμήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει σειρά διευκρινίσεων από την εταιρεία, με βάση τις βαρύτατες καταγγελίες που έχουν γίνει, οι οποίες και αξιολογούνται, ενώ σημαντικό ρόλο για την έρευνα των αρχών θα έχει και η κατάθεση του πορίσματος του ειδικού ελέγχου που πραγματοποιεί η PwC.

Να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με την περίπτωση της Folli Follie, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Creta Farms ανεστάλη σχεδόν άμεσα. Ωστόσο από την έναρξη της ενδοοικογενειακής διαμάχης που έχει κλυδωνίσει την εταιρεία, έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει άλλη, επίσημη, παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση.

Παρουσία, φυσικά, θα έχουν και στελέχη των τραπεζών που το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται προβληματισμένα για όσα δημοσίως εξελίσσονται στην κρητική αλλαντοβιομηχανία. Οι πιστώτριες τράπεζες έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους στην εταιρεία και αναλόγως των εξελίξεων, εξετάζουν τις επόμενες επιλογές τους.

Σε ότι αφορά στην εξ αναβολής Γ.Σ., επειδή αποτελεί συνέχιση της προηγούμενης, δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσίευσης της πρόσκλησης των μετόχων. Στην κρίσιμη αυριανή γενική συνέλευση στα θέματα της ημερήσιας ατζέντας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων η ανάκληση του ΔΣ και την εκλογή νέου για πενταετή θητεία, το ζήτημα της χρηματοδότησης από τον Κ. Δομαζάκη κλπ)

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι μετοχικές ισορροπίες όπως θα γνωστοποιηθούν στο πλαίσιο της Γ.Σ. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης εμφανίζεται να κατέχει το 41,51% των μετοχών της Creta ενώ ο αδελφός του Μάνος το 40,87%, εκτιμάται, ωστόσο, πως θα γνωστοποιηθούν μεταβολές ποσοστών.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text