Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ο "λευκός ιππότης" του Κ. Δομαζάκη και ο διαχειριστικός έλεγχος στην Creta Farms

Ο "λευκός ιππότης" του Κ. Δομαζάκη και ο διαχειριστικός έλεγχος στην Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο "λευκός ιππότης" του Κ. Δομαζάκη και ο διαχειριστικός έλεγχος στην Creta Farms

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Διαχειριστικό έλεγχο στην Creta Farms ζητά από το Πρωτοδικείο ο Κώστας Δομαζάκης, ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας ο οποίος προ ολίγων εβδομάδων εκπαραθυρώθηκε από τη διοίκηση της Κρητικής Αλλαντοβιομηχανίας από τον αδελφό του Μάνο Δομαζάκι. Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε εκπροσώπους του τύπου, είπε ότι δέχεται να γίνει έλεγχος σε βάθος 15ετίας στην εταιρεία, κάτι το οποίο έχουν ζητήσει οι τράπεζες, ενώ δεν είναι αρνητικός στην τοποθέτηση CRO και CFO στην Κρητική Αλλαντοβιομηχανία.

Για μια ακόμη φορά εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του αδερφού του κ. Μάνου Δομαζάκι, υψηλόβαθμων στελεχών της εισηγμένης στο ΧΑ επιχείρησης, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους κερδίζοντας αρκετά χρήματα εις βάρος της, όπως υπαινίχθηκε, αλλά και ελεγκτικών εταιρειών, και δη της PWC για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ελέγχου που είχε αναλάβει για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι δάνεισε στην εταιρεία. Ανέφερε πως έχει καταθέσει ήδη δύο αγωγές, η μία κατά της ακυρότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου και η δεύτερη κατά των μελών αυτού, με τις οποίες ζητά ως αποζημίωση αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ύψος.

"Κλειστά" θέλησε να κρατήσει τα χαρτιά του ο κ. Κ. Δομαζάκης και για το όνομα του επενδυτή ο οποίος εμφανίζεται διατεθειμένος να συνδράμει στην προσπάθειά του για την ανάληψη του ελέγχου της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος επενδυτής, από τον οποίο έχει Letter of Intend, είναι διατεθειμένος να βάλει έως 15 εκατ. ευρώ στην αλλαντοβιομηχανία. Σχετική ενημέρωση για την ύπαρξη ενδιαφερόμενου επενδυτή έγινε σήμερα στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη το όνομα θα αποκαλυφθεί αύριο στην Εθνική Τράπεζα που ενεργεί για λογαριασμό των υπολοίπων τραπεζών.

Δηλαδή λίγες μόλις ώρες πριν από την κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας η οποία έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην έδρα της εταιρείας στο Ρέθυμνο. Και υπό τη σκιά του περιορισμού του factoring, της μεταφοράς των δανείων της εταιρείας στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, του σφραγίσματος επιταγών, της μείωσης των αποθεμάτων της από τους 1.350 τόνους στους 500 τόνους και των προβλημάτων στην εξυπηρέτηση της αγοράς, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Ο κ. Δομαζάκης ανέφερε επίσης πως στο πλευρό του, πέραν από τον επενδυτή, βρίσκονται και 50 μέτοχοι της εταιρείας. Ανέφερε επίσης ότι ο Μάνος Δομαζάκις απείλησε την Baker Tilly, ελεγκτική εταιρεία στην οποία ο Κώστας Δομαζάκης είχε αναθέσει να κάνει έλεγχο για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι δάνεισε στην εταιρεία την περίοδο 2005-2006, ενώ σημείωσε πως "αν δεν είναι δόλος, τότε είναι ανικανότητα" του αδελφού του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η εταιρεία.

Τέλος, σημειώσε πως οι τράπεζες διεμήνυσαν πως θα εμπιστευθούν αυτόν που θα τους δώσει τη λύση για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text