Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | MYTILINEOS: Πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμης ανάπτυξης

MYTILINEOS: Πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμης ανάπτυξης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
MYTILINEOS: Πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμης ανάπτυξης

Σε ένα περιβάλλον γεμάτο κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κύριο μέλημα της MYTILINEOS είναι να παραμείνει μια υγιής και βιώσιμη επιχείρηση που θα μπορεί να δημιουργεί προστιθέμενη αξία προς όλους, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018, η οποία δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Η έκθεση αποτελεί τη 11η συνεχόμενη δημοσίευση Μη Χρηματοοικονομικών Στοιχείων της MYTILINEOS και επικεντρώνεται στην ευθυγράμμιση των Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών πρακτικών καθώς και των πρακτικών Διακυβέρνησης της εταιρείας με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030), παρουσιάζοντας αντίστοιχα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα.

Στα πιο σημαντικά επιτεύγματα της MYTILINEOS για το 2018 περιλαμβάνονται:

H διανομή οικονομικής αξίας €1,2 δισ. (επενδύσεις, αμοιβές εργαζομένων, φόροι, δαπάνες προς εγχώριους προμηθευτές, πληρωμές σε παρόχους κεφαλαίων, κοινωνικές & περιβαλλοντικές επενδύσεις)

Η περαιτέρω αύξηση της συνολικής απασχόλησης (άμεσης & έμμεσης) κατά 14%.

Η εκπαίδευση σχεδόν 6.000 άμεσα και έμμεσα εργαζομένων σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας στην  εργασία.

Η δημιουργία 81 ποιοτικών θέσεων προετοιμασίας για απασχόληση νέων επιστημόνων μέσα από την εθνική πρωτοβουλία G.E.F.Y.R.A.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της αναθεώρησης των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO14001/2015.

Η περαιτέρω ενίσχυση των πρακτικών R&D της εταιρείας με τη συμμετοχή του Τομέα Μεταλλουργίας σε 3 νέα καινοτόμα ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την ολιστική αξιοποίηση καταλοίπων βωξίτη.

Η αύξηση της συνολικής δυναμικότητας των εν λειτουργία έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της εταιρείας κατά 35%.

Η αύξηση κατά 98% της ποσότητας των στερεών αποβλήτων που προωθήθηκε προς επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση ή ανάκτηση.

Η πρώτη επίσημη αξιολόγηση 147 βασικών προμηθευτών, σε θέματα Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.

Η υλοποίηση και υποστήριξη 97 κοινωνικών πρωτοβουλιών, δράσεων και προγραμμάτων επενδύοντας σχεδόν €2,3 εκ. προς όφελος χιλιάδων πολιτών.

Οι σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης που αφορούν συγκεκριμένα στην εκτελεστική διακυβέρνηση και την αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018 της MYTILINEOS συντάχθηκε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τα Πρότυπα GRI, τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου Global Compact και τις αρχές του Διεθνούς Προτύπου ISO 26000. Επίσης, έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο ελεγκτή (εταιρεία ΕΥ (ΕΛΛΑΣ)) σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Εργασιών Διασφάλισης 3000 και τις απαιτήσεις ενός έργου διασφάλισης Τύπου 2, όπως αυτές ορίζονται από το Διεθνές Πρότυπο AA1000AS.

Τέλος, η πληρότητα των πληροφοριών της έκθεσης υποστηρίζεται και από την ανανεωμένη εφαρμογή "Generated Value Scorecard 2018" που έρχεται να καλύψει την ανάγκη μιας πιο ολοκληρωμένης πληροφόρησης συνδυάζοντας χρηματοοικονομικoύς και μη χρηματοοικονομικούς δείκτες επίδοσης, ώστε να μπορεί να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη άποψη για τον τρόπο που η MYTILINEOS δημιουργεί αξία για όλες τις ομάδες των Κοινωνικών της Εταίρων αλλά και τη συμβολή της στην Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text