Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ιούλιο ο στόχος για το ομολογιακό της Attica Συμμετοχών

Ιούλιο ο στόχος για το ομολογιακό της Attica Συμμετοχών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ιούλιο ο στόχος για το ομολογιακό της Attica Συμμετοχών

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Για την πρώτη ομολογιακή έκδοση ακτοπλοϊκής εταιρείας ετοιμάζεται το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Η έκδοση της Attica Group που προετοιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό θα απευθύνεται στο ευρύ επενδυτικό κοινό και οι ομολογίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς, ενώ θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η δημόσια προσφορά να πραγματοποιηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα. Εάν αυτό, λόγω κάποιας απρόοπτης εξέλιξης δεν καταστεί δυνατό, οι ανάδοχοι θα προσανατολιστούν χρονικά για τον Σεπτέμβριο. Το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης τελεί αν αναμονή των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., στόχος της, 7ετούς το πιθανότερο, έκδοσης είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων της τάξης των 170 εκατ. ευρώ, με κύριο στόχο τη βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται να διατεθούν για την αποπληρωμή παλαιότερου δανεισμού (της περιόδου 2002 και 2005), για την προσαρμογή του Ομίλου στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η εφαρμογή του νέου κανονισμού για τις εκπομπές αερίων CO2 στη ναυτιλία και ακτοπλοΐα και για κεφάλαιο κίνησης. Στο τέλος του 2018 ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανερχόταν στα 286 εκατ. ευρώ.

Η Attica Group είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος επιβατηγού ναυτιλίας, τρίτος μεγαλύτερος στη Μεσόγειο και ανάμεσα στους δέκα μεγαλύτερους της Ευρώπης, βάσει κύκλου εργασιών (365 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2018). O στόλος του ομίλου υπό τα εμπορικά σήματα "Superfast Ferries", "Blue Star Ferries" και "Hellenic Seaways" αριθμεί 29 πλοία, εκ των οποίων τα 20 είναι συμβατικά επιβατηγά -οχηματαγωγά πλοία και τα 9 ταχύπλοα.

Κύριοι μέτοχοι της Attica Group είναι η MIG (MIG Shipping με ποσοστό 69,08% του μετοχικού κεφαλαίου και η MIG με ποσοστό 10,31%) καθώς και η Τράπεζα Πειραιώς, με ποσοστό 11,84%.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text