Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Forthnet: Συμφωνία με τη Vodafone για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας

Forthnet: Συμφωνία με τη Vodafone για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Forthnet: Συμφωνία με τη Vodafone για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας

Σε συμφωνία με τη Vodafone Ελλάδος για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO) ήλθε η Forthnet.

Η οριστικοποίηση της εισόδου της Forthnet στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως MVNO (εν προκειμένω αποκτώντας πρόσβαση και αξιοποιώντας το δίκτυο της Vodafone) διαμορφώνει νέα δεδομένα στα telecoms, καθώς θα ενισχύσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό στην αγορά κινητής τηλεφωνίας προς όφελος των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, η Forthnet θα αναπτύξει ένα νέο σημαντικό πεδίο δραστηριότητας καθώς θα παρέχει πλέον και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με ανταγωνιστικά τιμολόγια, προσφέροντας παράλληλα ακόμη περισσότερη οικονομία στο σύνολο των δαπανών των νοικοκυριών.

Η Forthnet στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως "η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα είναι τετραετούς διάρκειας από την ημερομηνία έναρξης εμπορικής διάθεσης από τη Forthnetτων ανωτέρω υπηρεσιών, που προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του 2020”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά η Forthnet θα απευθυνθεί στο ευρύ πελατολόγιο της εταιρείας που καλύπτει το 16% της αγοράς (650.000 νοικοκυριά) και περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα που θα αξιοποιήσει η Forthnet είναι οι ήδη εκτεταμένες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και επενδύσεις που διαθέτει ώστε να μπορεί σύντομα να διαθέσει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, στην εποχή της σύγκλισης των υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, η διάθεση του αποκλειστικού περιεχομένου ψυχαγωγίας που διαθέτει και στα mobile devices μέσω υπηρεσιών mobile data, θα είναι ένα ακόμα όπλο για την προσέλκυση συνδρομητών.

Σημειώνεται πως έπειτα από την απόφαση της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) τον περασμένο Φεβρουάριο, σχετικά με την υποχρέωση μιας εκ των Cosmote και Vodafone να συνάψουν συμφωνία με τη Forthnet ώστε η τελευταία να παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας , η εταιρεία ξεκίνησε συζητήσεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο δραστηριοποίησής της ως Mobile Virtual Network Operator – MVNO. Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν μόλις πρόσφατα, ανοίγοντας το δρόμο για την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text