Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά από ανάπαυλα 10 ημερών, σήμερα, Πέμπτη, 27/6/2019, πετυχαίνει νέο υψηλό έτους, λίγο πάνω από το προηγούμενο των 853 μονάδων

Ο ΓΔ μετά από ανάπαυλα 10 ημερών, σήμερα, Πέμπτη, 27/6/2019, πετυχαίνει νέο υψηλό έτους, λίγο πάνω από το προηγούμενο των 853 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ μετά από ανάπαυλα 10 ημερών, σήμερα, Πέμπτη, 27/6/2019, πετυχαίνει νέο υψηλό έτους, λίγο πάνω από το προηγούμενο των 853 μονάδων

Μεγάλη ικανοποίηση θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα οι αγορασμένοι του ΧΑ καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,40% (στις 855 μονάδες, στις 4.25 μμ) και με μεγάλους σχετικά τζίρους (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), διασπά ανοδικά το υψηλό έτους των 853 μονάδων (κορυφή Α).

Εν τω μεταξύ, το κύριο στοπ μας, το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ, σήμερα ανέβηκε στις 813 μονάδες (πυθμένας Ε), επίπεδο το οποίο ακόμα και αν διασπώταν σήμερα καθοδικά και πουλούσαμε άμεσα, πάλι θα είχαμε ικανοποιητικό κέρδος διότι έχουμε αγοράσει από πολύ χαμηλότερα.

Σαν στήριξη της οποίας η καθοδική διάσπαση θα μας προειδοποιήσει για ενδεχόμενη αναστροφή της ανοδικής τάσης, θεωρούμε τις 837 μονάδες (πυθμένας Β). Οπότε, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 837 μονάδες, η τάση της αγοράς θα θεωρείται καθαρά ανοδική με μεγάλες πιθανότητες να δούμε σύντομα και τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ 7 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ, ΟΤΕ και ΛΑΜΔΑ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% ενώ μόνον δυο μετοχές, οι ΔΕΗ και ΙΑΤΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΟΤΕ που κερδίζει +3,20% με μεγάλο όγκο 850 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σημειώνοντας νέο υψηλό έτους.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης υψηλό έτους, δίνει σήμερα μόνον ο αναφερθείς ΟΤΕ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΡΙ και ΠΛΑΙΣ.

Πολλές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους όπως οι, ΟΤΕ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ, ΣΑΡ, ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚΤ, ΣΕΝΕΡ, ΜΥΤΙΛ κα. Το μεγάλο πλήθος μετοχών σε νέα υψηλά έτους δείχνει ότι η τάση της αγοράς είναι καθαρά ανοδική με συμπαγή και πιθανόν διατηρήσιμη ορμή προς τα πάνω.

Εκτός από τα υψηλά έτους, πολλές μετοχές σημειώνουν σήμερα ανόδους με μεγάλους όγκους δείχνοντας υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον και είσοδο νέων αγοραστών στο ΧΑ. Τέτοιες μετοχές είναι οι, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΚΟΥΕΣ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ, ΣΡΑ , ΕΛΠΕ κα.

Τέλος, ο τραπεζικός τομέας δείχνει κόπωση (ή ανάπαυλα, αν θέλετε) με τον ΔΤΡ να κινείται τον τελευταίο μήνα στο εύρος των 730-800 μονάδων (τρέχουσα τιμή 750 μονάδες, δηλαδή αρκετά χαμηλότερα από το υψηλό έτους των 800 μονάδων).

Θα επανέλθουμε αύριο περίπου την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text