Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επικράτηση Μ. Δομαζάκι στη Γ.Σ. της Creta Farms

Επικράτηση Μ. Δομαζάκι στη Γ.Σ. της Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επικράτηση Μ. Δομαζάκι στη Γ.Σ. της Creta Farms

Της Ελένης Μπότα

Προβάδισμα έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάνος Δομαζάκις έναντι του αδερφού του Κων/νου Δομαζάκη στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Creta Farms, με τον τελευταίο να αποχωρεί από την γενική συνέλευση.

Την αποχώρηση του πριν αυτή μπει στην ουσία της εξέτασης των θεμάτων, επιβεβαίωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, βασικός μέτοχος της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Όπως καταγγέλλει ο αποπεμφθείς από τη διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας Κ. Δομαζάκης αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση της Creta Farms "μετά το "σκηνικό" που έστησε ο Μανόλης Δομαζάκις και η ομάδα του ώστε να πετάξουν εκτός Γενικής Συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά, ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες, παρ όλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή". Αυτό έγινε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος προκειμένου "ο κ. Μάνος Δομαζάκις και η ομάδα  του να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρίας και να μην συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι."

Αποκαλύπτει πως έχει καταγγείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι "ο κ. Μάνος Δομαζάκις μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με το μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms κ. Παναγιώτης Βρουστούρης."

Όπως αναφέρει "ο κ. Μάνος Δομαζάκις όφειλε να έχει κάνει ήδη υποχρεωτική δημόσια πρόταση και δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου ούτε ο ίδιος ούτε οι μέτοχοι που ενεργούν από κοινού και συντονισμένα."

Καταγγέλλει επίσης πως η νυν διοίκηση της Creta Farms υπό τον κ. Μάνο Δομαζάκι αρνήθηκε να καταθέσει στη Γενική συνέλευση την έκθεση της PwC την οποία επικαλέστηκε με δημόσια ανακοίνωσή της παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της πλευράς του Κ. Δομαζάκη.

Σημειώνει δε πως, "είναι προφανές ότι πλέον εφαρμόζονται μέθοδοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα, υπό την ανοχή των ελεγκτικών αρχών, στις οποίες θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο."

Καλεί δε τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Αναφέρετε στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρίας με τουλάχιστον 15 εκ ευρώ που παρουσίασε στις Τράπεζες ώστε και να αναπτυχθεί και να αποπληρωθούν τα δάνεια, σε αντίθεση με την πλευρά του κ. Μάνου Δομαζάκι που, όπως λέει αρνείται το οτιδήποτε. "Άραγε οι τράπεζες λειτουργούν υπέρ των μετόχων τους ή για κάποιο ανεξήγητο λόγο για εμάς αφήνουν την εταιρία να οδηγηθεί στην κατάρρευση;", διερωτάται ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

Δεν παραλείπει δε να σημειώσει πως την ώρα που "η εταιρία βρίσκεται σε δεινή θέση μη έχοντας ούτε χαρτοκιβώτια για να συσκευάσει τα προϊόντα της η ομάδα του κ. Μάνου Δομαζάκι προτίμησε επί επτάμιση ώρες να ασχολείται με διαδικαστικά τερτίπια ώστε να αλλοιώσει τη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης."

Πηγή: www.economistas.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text