Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019) κινείται ακριβώς επί του υψηλού έτους των 859 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα (Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019) κινείται ακριβώς επί του υψηλού έτους των 859 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από ράλι δεν δείχνει καμία διάθεση για διόρθωση, αντίθετα, κινείται κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέχρι τούδε συνεδρίασης σε νέα υψηλά έτους, ελάχιστα πάνω από το χθεσινό κλείσιμο. Ο τζίρος είναι μέτριος (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο)ενώ οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς και οι αμερικανικοί, κινούνται επίσης κοντά στα ψηλά τριμήνου επιβεβαιώνοντας την ανοδικότητα του ΓΔ.

Το γράφημα του ΓΔ δείχνει καθαρά την ακμαιότητα της ανοδικής τάσης που κυριαρχεί στο ΧΑ από τις αρχές του 2019, χαρακτηριζόμενος από εμφανή ορμή (αφού όλοι οι δείκτες τάσης από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους είναι bullish) για ακόμα ψηλότερα.

 

Η αισιόδοξη αίσθησή μας θα αμφισβητηθεί μόνον αν ο ΓΔ πάρει απότομη άσχημη καθοδική στροφή και διασπάσει καθοδικά το χαμηλό κλείσιμο 15 ημερών των 837 μονάδων (πυθμένας Β).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) το πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Οι μισές εμπορεύσιμες μετοχές κινούνται αυτή τη στιγμή 4.30 μμ, σε θετικό έδαφος και οι μισές σε αρνητικό έδαφος. Ωστόσο μόνον μια μετοχή, η ΕΥΔΑΠ, σημειώνει μεγάλη πτώση, λίγο χειρότερη του -3%, σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΙΝΚΑΤ, ΑΒΑΞ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ και ΔΕΗ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΙΝΚΑΤ η οποία με μεγάλη άνοδο, την μεγαλύτερη της ημέρας για εμπορεύσιμη μετοχή, +7%, και μεγάλους γι αυτήν όγκους 200 χιλ τεμαχίων, διασπά ανοδικά μονή κορυφή – υψηλό έτους.

Σήματα αγορών  με ανοδική διάσπαση μικρού συνωστισμού μετά από ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού έτους δίνουν σήμερα οι, ΕΛΛ, ΜΠΕΛΑ και η αναφερθείσα ΙΝΚΑΤ με ανοδική διάσπαση μονής αλλά σημαντικής κορυφής.

Ανάλογα σήματα αγορών τείνουν να δώσουν οι, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΙΣ, ΟΛΘ και ΤΕΝΕΡΓ. Αντίθετα σήματα πωλήσεων κινδυνεύουν να δώσουν οι ΤΙΤΚ και ΜΛΣ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΙΝΚΑΤ, ΜΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ΓΕΚΤ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΠΕ και ΣΑΡ.

Οι τράπεζες συνεχίζουν την από μηνός ανάπαυλά τους με τον ΔΤΡ να σημειώνει σήμερα μικρή πτώση -0,60%, στις 770 μονάδες, αρκετά κάτω από το υψηλό έτους αρχών Ιουνίου των 800 μονάδων, σε αντίθεση με τον ΓΔ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νέο υψηλό έτους.

Ανακοίνωση : μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δημοσιεύσουμε τον απολογισμό Α’ εξαμήνου 2019 του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text