Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Χ. Μεγάλου: Δημιουργήσαμε κεφάλαιο για την Πειραιώς χωρίς dilution για τους μετόχους

Χ. Μεγάλου: Δημιουργήσαμε κεφάλαιο για την Πειραιώς χωρίς dilution για τους μετόχους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χ. Μεγάλου: Δημιουργήσαμε κεφάλαιο για την Πειραιώς χωρίς dilution για τους μετόχους

Της Νένας Μαλλιάρα

Στην αποπληρωμή των CoCos ύψους 160 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς στις 2 Δεκεμβρίου 2019, απαλλασσόμενη από το βάρος των υποχρεώσεων έναντι του δη,οσίου μετά από την ανακεφαλαιοποίηση του 2015.

Αυτό δήλωσε στη γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, δηλώνοντας ότι η τράπεζα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη στήριξη της οικονομίας με νέες εκταμιεύσεις 4 δισ. ευρώ φέτος.

Στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης βρέθηκε η πρόσφατη έξοδος της Τράπεζας Πειραιώς στις αγορές με την επιτυχή έκδοση ομολόγου Tier 2 ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Μεγάλου, πρόκειται για σημαντική επιτυχία της τράπεζας καθώς άνοιξε τον δρόμο για ανάλογες εκδόσεις και από τις υπόλοιπες τράπεζες, πρώτη μετά από το 2008.

Ο ίδιος τόνισε ότι "δημιουργήσαμε κεφάλαιο 800 εκατ. ευρώ για την τράπεζα μέσω της έκδοσης του ομολογιακού και μέσω της συμφωνίας με την INtrum χωρίς να επιφέρουμε dilution στους μετόχους. Στην προσπάθεια αυτή είχαμε την στήριξη των μετόχων μας (John Paulson και άλλοι συμμετείχαν στην έκδοση), οι οποίοι μάλιστα στο allocation πήραν λιγότερες μετοχές από όσες ζήτησαν καθώς θέλαμε να δώσουμε μετοχές και σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλους θεσμικούς".

Με την έκδοση του ομολογιακού, τα βασικά εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς, ενισχύθηκαν στο 15,5%, σημαντικά υψηλότερα του ελάχιστου απαιτούμενου.

Όσον αφορά στη συμφωνία με την Intrum, ο κ. Μεγάλου είπε ότι καθιστά δυνατή την γρήγορη αντιμετώπιση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας, ύψους 27 δισ. ευρώ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text