Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ηπία διόρθωση σημειώνεται σήμερα Παρ, 5/7/2019, στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να μην απομακρύνεται από τον στόχο των 900 μονάδων

Ηπία διόρθωση σημειώνεται σήμερα Παρ, 5/7/2019, στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να μην απομακρύνεται από τον στόχο των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Δεν πτοεί τους κατέχοντες μετοχές η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή (-0,40%, στις 889 μονάδες στις 3.10 μμ), ο τζίρος είναι μέτριος (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), και οι διεθνείς δείκτες βρίσκονται επίσης κοντά στα υψηλά έτους με μικρές σήμερα μεταβολές.

Στο γράφημα βλέπουμε πόσο μικρή και ακίνδυνη (για αλλαγή τάσης) είναι η σημερινή διόρθωση καθώς. Επίσης βλέπουμε και το μεσοπρόθεσμο επίπεδο stop loss του Low close 20 days που σε 1-2 συνεδριάσεις να ανέβει στις 837 μονάδες του πυθμένα Β.

Όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό της απόστασης Α-Β, δηλαδή όσο δεν θα πέσει κάτω από τις 860 μονάδες, η κατάκτηση των 900 ή και ακόμα των 1000 μονάδων, θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΠΛΑΚΡ και ΙΑΤΡ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%, σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης αλλά τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΟΛΠ, ΠΛΑΙΣ, ΙΚΤΙΝ. Αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει η ΜΛΣ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΠΕΛΑ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛ, ΜΙΓ και ΑΔΜΗΕ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα η ΤΕΝΕΡΓ δείχνοντας ότι έχει ακόμα δρόμο προς τα πάνω.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text