Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Νέο πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέο πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους

Ακόμη και οφειλέτες του ΕΦΚΑ μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης που «ανοίγει» από αύριο, Τετάρτη 10 Ιουλίου, με στόχο την επιχορήγηση 10.000 ανέργων, ηλικίας από 18 έως 66 ετών.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι άνεργοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ∆ΟΥ. Μάλιστα, θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα αρκεί να την έχουν διακόψει έως 31/12/2011. Επιδότηση μπορούν να δικαιωθούν ακόμη και όσοι οφείλουν εισφορές που αφορούν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Θα αποκτούν ενημερότητα λόγω της υπαγωγής τους στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και θα παραμένουν ενήμεροι για όσο διάστημα είναι συνεπείς με τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για να υπαχθούν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών. Μπορούν, βέβαια, να υποβάλουν αίτηση με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της προέγκρισης του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Το ποσό επιχορήγησης, που θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, κυμαίνεται από 8.000 έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη της επιχείρησης και τη συμμετοχή τους στο εταιρικό κεφάλαιο.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text