Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Επιδεινώνεται σήμερα (Τρίτη, 9.7.19) η χθεσινή απρόσμενη μετεκλογική διόρθωση

Επιδεινώνεται σήμερα (Τρίτη, 9.7.19) η χθεσινή απρόσμενη μετεκλογική διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ελάχιστοι θα είχαν προβλέψει την σημερινή δραματική εξέλιξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή 3.10 μμ, -3,50% (στις 846 μονάδες) με μέτριο τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πολύ ηπιότερες πτώσεις (κατά μέσον όρο περίπου -0,50%) στην Ευρώπη.

Αίτια του σημερινού πανικού είναι τα ίδια με τα χθεσινά («sell the fact» της νίκης της ΝΔ και σκεπτικισμός για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να πετύχει ανάπτυξη) συν ένα επιπλέον αίτιο, την χαμηλή τιμή 9,12 ευρώ (και όχι 14 ευρώ κατά τις χθεσινές ανυπόστατες φήμες) για την επιχειρούμενη Δημόσια πρόταση για τις μετοχές του ΟΠΑΠ.

Στο γράφημα βλέπουμε την σημερινή καθίζηση του ΓΔ να διασπά καθοδικά τον μέσον άξονα των 865 ευρώ του 18ήμερου εύρους και να προσεγγίζει την στήριξη των 837 μονάδων που σε 2 μέρες θα καταστεί ΧΚ20, το δικό μας stop loss.

Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη αλλά θα κινηθούμε σύμφωνα με τα συστήματά μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ δεχθεί σήματα πωλήσεων από το σύστημα του προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα (καθοδική διάσπαση του επιπέδου +4% πάνω από το κυλιόμενο ΧΚ20) κλείνοντας κάτω των 847 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση κατά 15% δηλ, από 95% σε 80% πουλώντας ισοποσοστιαία από όλες τις μετοχές του.

Μετοχές

Δύσκολα μπορεί να περιγραφεί το μέγεθος του σημερινού πανικού καθώς καμία από τις 50 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε δεν σημειώνει άνοδο ενώ πάνω από τις μισές χάνουν περισσότερο του -3%.

Παραδόξως, οι τράπεζες παρά του ότι είναι υπερ-υπερ-αγορασμένες, σημειώνουν αυτή τη στιγμή την ίδια πτώση -3,80% με τις μη-τράπεζες.

Ο ΟΠΑΠ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 9,48 ευρώ (-5,80%) προσεγγίζοντας την προτεινόμενη τιμή της δημόσιας πρότασης των 9,12 ευρώ, αλλά μέχρις στιγμής ο όγκος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Διανομές βλέπουμε μόνον σε ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΜΙΓ και ΚΡΙ και μερικώς σε ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ και ΛΑΜΔΑ. Η σημερινή πτώση γίνεται με μετριότατους όγκους στις περισσότερες μετοχές όπως για παράδειγμα  ο ΑΝΕΜΟΣ χάνει -5% με μόλις 12.000 ευρώ τζίρο.

Αν τυχόν ο ΓΔ ανακάμψει κατά την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης κλείνοντας πάνω από την μέση του σημερινού εύρους δηλ, πάνω από τις 860 μονάδες, τότε η σημερινή συνεδρίαση δεν θα πρέπει θεωρηθεί τόσο bearish.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text