Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αρκετά ικανοποιητική είναι η σημερινή (Τετάρτης, 10/7/2019) ανοδική αντίδραση της αγοράς μετά από ισχυρή διήμερη βύθιση

Αρκετά ικανοποιητική είναι η σημερινή (Τετάρτης, 10/7/2019) ανοδική αντίδραση της αγοράς μετά από ισχυρή διήμερη βύθιση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μεγάλο διαγραμματικό ενδιαφέρον αποκτά η αγορά με τους επενδυτές να προσπαθούν να καταλάβουν αν η σήμερα αρξάμενη ανοδική αντίδραση θα μπορέσει να επαναφέρει την ανοδική τάση σε πλήρη ισχύ με τον ΓΔ και τις μετοχές σε νέα υψηλά έτους.

Η σημερινή πρώτη ημέρα του αναμενόμενου pullback είναι αρκετά ικανοποιητική καθώς ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη άνοδο +2,30% (στις 840 μονάδες στις 4.10 μμ) αλλά με μέτριο τζίρο (85 εκατ στο κλείσιμο).

Για να δικαιολογηθούν οι ελπίδες μας για πλήρη επάνοδο της αγοράς στην ανοδική τάση και σε νέα υψηλά θα πρέπει ο ΓΔ  καταρχήν να ανακτήσει το μισό της μεγάλης διήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 865 μονάδες .

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 865 μονάδων, εμείς θα απέχουμε κάθε σκέψης επαναγοράς των μετοχών που πουλήσαμε χθες. Αντίθετα, θα προχωρήσουμε σε αποφασιστικές πωλήσεις αν αύριο-μεθαύριο γυρίσει ο ΓΔ άσχημα καθοδικά και διασπάσει καθοδικά το στοπ μας του χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών των 837 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά ανοδικό είναι το πλάτος της αγοράς σήμερα με τα 7/8 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/8 αρνητικά ενώ 16 μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Όπως είπαμε, σήμερα, πρώτη μέρα ανοδικής αντίδρασης, δεν θα αγοράσουμε καμία μετοχή με τα αρκετά μετρητά που αποκομίσαμε χθες. Όμως παρακολουθούμε με αγοραστικό ενδιαφέρον δύο μετοχές, πρώτον την ΤΕΝΕΡΓ (+3,26% με 150 χιλ τεμάχια) διότι είναι η μοναδική μετοχή που σήμερα ανακτά πάνω από το μισό της διήμερης διόρθωσης και δεύτερον, τον ΟΛΠ διότι είναι η μοναδική μετοχή με τόσο καλογραμμένο σχηματισμό ανοδικής συνέχισης με στροφέα τα 23 ευρώ (τρέχουσα τιμή 22,50).

Ο ΔΤΡ σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,80% (στις 764 μονάδες). Θα πούμε ότι ο ΔΤΡ επανήλθε σε πλήρη ενεργό ανοδική τάση αν ανακτήσει τις 800 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text