Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Φυλλορροεί η Creta Farms

Φυλλορροεί η Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Φυλλορροεί η Creta Farms

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Διορία μέχρι αύριο Παρασκευή να τοποθετηθούν επί σειράς θεμάτων με βασικότερο την εξεύρεση επενδυτή ο οποίος θα τύχει της κοινής αποδοχής τους, δίνουν οι Τράπεζες στους αδελφούς Δομαζάκη βασικούς μετόχους της Creta Farms.

Στην επιστολή προς τους Μανώλη και Κωνσταντίνο Δομαζάκη, οι τράπεζες εμφανίζονται διατεθειμένες να ενεργοποιήσουν τα πιστοδοτικά όρια προεξόφλησης απαιτήσεων ή και factoring, υπό την προϋπόθεση, εξεύρεσης επενδυτή, μεταβίβασης των σημάτων και των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας στην εταιρεία, ανάληψη από την PwC καθήκοντα CRO/Monitoring Trustee της εταιρείας, και γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Deloitte.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τράπεζες θέτουν το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αποστείλει άλλη επιστολή ζητώντας την τοποθέτηση τοποτηρητών με διευρυμένο ρόλο στην εταιρεία. Το Capital.gr έχει προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να επικοινωνήσει με τους αδελφούς Δομαζάκη, κάτι που δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατόν.

Την ίδια στιγμή η Κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, κινείται σε τεντωμένο σκοινί αφού αδυνατεί πλέον να καλύψει με τα προϊόντα της την κατανάλωση, αναφέρουν στο Capital.gr στελέχη του λιανεμπορίου. Τα χρήματα για την αγορά πρώτων υλών, δηλαδή κρέατος, έχουν μειωθεί δραστικά, ενώ οι τράπεζες σε μια προσπάθεια να πιέσουν καταστάσεις έχουν κόψει το factoring.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ήδη παρατηρούνται ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, σε κάποιους κωδικούς, ενώ εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών στο χοιρινό εκτιμάται ότι οι πιέσεις θα ενταθούν περαιτέρω. Προβλήματα εντοπίζονται και στην εκτροφή των χοίρων της στις εγκαταστάσεις της στην Κρήτη λόγω έλλειψης τροφής. Αλλά και στην καταβολή της μισθοδοσίας των 800 και πλέον εργαζομένων της, αναφέρουν πηγές από την εταιρεία.

Η αδυναμία κάλυψης της αγοράς δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για την εταιρεία. Σύμφωνα με Τραπεζικά στελέχη πέρυσι έχασε πωλήσεις 6,2 εκατ. ευρώ ή το 5,2% των συνολικών της πωλήσεων, εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Την ίδια στιγμή διευκρινίσεις επί σειρά θεμάτων έχει ζητήσει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όπως για τη μεταφορά χρημάτων από τα ταμεία της στην εταιρεία Novaplot, για τα έργα ύψους 1,78 εκατ. ευρώ τα οποία τιμολογήθηκαν εξοφλήθηκαν και δεν έγιναν ποτέ όπως έχει καταγγείλει ο κ. Κώστας Δομαζάκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει κάνει ο Κώστας Δομαζάκης, από την Τεχνική Έκθεση Ποιοτικού και Ποσοτικού Ελέγχου Επιθεώρησης και Κοστολόγησης και Οικονομικού Απολογισμού Τεχνικού Έργου (20/12/2018), την οποία συνέταξαν δύο πολιτικοί μηχανικοί η οποία έχει κοινοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2018 αναφέρεται μεταξύ των άλλων: "….διατυπώνουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι δαπάνες των έργων που αφορά η παρούσας με τους κωδ. 71001080 (έργα βελτιώσεων στις εγκαταστάσεις Ρεθύμνου κατά το έτος 2011) και 71001280 (έργα βελτιώσεων στις εγκαταστάσεις Ρεθύμνου κατά τα έτη 2013, 2014, 2015) συνολικής αξίας 1.448.425,05 Ευρώ δεν έχουν υλοποιηθεί και κατά συνέπεια παρέλκει ο λόγος περαιτέρω διεκπεραίωσης των ενεργειών…..".

Πηγή: www.capital.gr


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text