Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier ΙΙ της Εθνικής

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier ΙΙ της Εθνικής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier ΙΙ της Εθνικής

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier ΙΙ της Εθνικής Τράπεζας με στόχο την άντληση μέχρι 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Το επιτόκιο τοποθετείται αρχικά γύρω στο 9% και σημαντικά χαμηλότερα από το επιτόκιο που "πέτυχε" η Τράπεζα Πειραιώς πριν μερικές εβδομάδες.Το ομόλογο  είναι τύπου 10NC5, δηλαδή δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας, ενώ την έκδοση αναμένεται να αξιολογήσουν οι οίκοι Moody’s, S&P και Fitch με Caa2, CCC και CCC αντίστοιχα.

Διεθνείς συντονιστές της έκδοσης και bookrunners οι Goldman Sachs και Morgan Stanley, ενώ bookrunners είναι και οι BofA Merrill Lynch, Credit Suisse και J.P. Morgan.

Το ομόλογο εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού που ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με το οποίο η ΕΤΕ θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων αυτής της κατηγορίας συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ έως το 2023.

Η έκδοση του ομολόγου Tier II αναμένεται να ενισχύσει κατά περίπου 100 μονάδες βάσης τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε 15,7%. Περαιτέρω ενίσχυση του δείκτη αναμένεται να υπάρξει και από τη σχεδιαζόμενη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το ενδιαφέρον για την ομολογιακή έκδοση της Εθνικής Τράπεζας στηρίζεται τόσο στις μέχρι στιγμής επιδόσεις της Τράπεζας, όσο και στο σχέδιο μετασχηματισμού της. Η Τράπεζα στοχεύει, το 2022, να έχει επιτύχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 11% από αρνητική σήμερα, δείκτη NPE περίπου 5% από 41%, δείκτη κόστους/εσόδων περίπου 45% από 75% και CET 1 περίπου 15% από 16,1%.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text