Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ αρχίζει από σήμερα (Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019), να πολιορκεί τα υψηλά έτους και τις 900 μονάδες

O ΓΔ αρχίζει από σήμερα (Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019), να πολιορκεί τα υψηλά έτους και τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Παρακολουθούμε με προσοχή το διήμερο μέχρις στιγμής pullback της αγοράς με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.00 μμ) να κερδίζει +1,40% (στις 874 μονάδες) με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρές μεταβολές στους ευρισκόμενους κοντά στα ψηλά έτους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Όλα πάνε καλά, ο ΓΔ ιδιαίτερα επιθετικός χθες και σήμερα, κοντεύει να ξεπεράσει την προεκλογική κορυφή των 894 μονάδων. Όμως, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Οι τζίροι της διήμερης αγοραστικής αντεπίθεσης είναι μέτριοι και φθίνοντες με μεγάλη πιθανότητα να έχουμε αύριο διόρθωση και δεύτερη κατερχόμενη κορυφή.

Αυτό θα το δούμε λοιπόν αύριο : θα σχηματίσει ο ΓΔ κατερχόμενη κορυφή ή θα πλησιάσει το υψηλό εποχής ;

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ δεχθεί σήματα αγορών από το σύστημα του «προεξοφλητικού στροφέα» (κλείσιμο άνω του +1,50% σε απόσταση εγγύτερη του 3% από το υψηλό κλείσιμο εποχής), το ΤΧ θα αυξήσει οριακά μόνον (λόγω σημερινών μικρών όγκων) την μετοχική του έκθεση από 81% σε 85% αγοράζοντας ή 1000 ΤΕΝΕΡΓ ή 400 ΟΛΠ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ, ΓΕΚΤ, ΙΑΤΡ, ΑΒΑΞ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : Μας εντυπωσιάζουν σήμερα οι ΙΝΚΑΤ και ΓΕΚΤ που σημειώνουν νέα υψηλά έτους με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική αντίστοιχα διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή στήριξης.

Τέτοια σήματα αγορών τείνουν να δώσουν οι ΟΛΠ και ΠΛΑΙΣ. Προσέχουμε ιδιαίτερα τον ΟΛΠ.

Μόνον τρεις μετοχές σημειώνουν αυτή τη στιγμή νέα υψηλά έτους, οι ΙΝΚΑΤ, ΓΕΚΤ και ΜΥΤΙΛ.

Μεγάλους όγκους (συσσωρεύσεις) διακρίνουμε μόνον σε ΙΝΚΑΤ και ΕΛΠΕ.

Ο ΔΤΡ θέλει αρκετή δουλειά για να πιάσει τις 800 μονάδες ώστε να θεωρήσουμε ότι επανήλθε σε πλήρη ανοδική τάση (τρέχουσα τιμή 774 μονάδες)

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text