Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στο "σφυρί" ακίνητα της Yalco

Στο "σφυρί" ακίνητα της Yalco

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο "σφυρί" ακίνητα της Yalco

Στο "σφυρί" βγαίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου ακίνητα της Yalco – Σωκράτης Δ. Κωνσταντίνου. Πρόκειται για αγροτεμάχιο, 22.443,67 τ.μ., στον Δήμο Θεσσαλονίκης στο οποίο έχει ανεγερθεί συγκρότημα εμπορικών-βιομηχανικών αποθηκών, αποτελούμενο από 4 κτίρια, το οποίο βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.115.545 ευρώ.

Επίσης αγροτεμάχιο μετά του επ’ αυτού κτιρίου εμπορικής αποθήκης, που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου, του Δήμου Δέλτα, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.210.049 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της καταγγελίας από τις πιστώτριες τράπεζες των δανείων της εταιρείας ύψους 40,3 εκατ. ευρώ και αφού είχε προηγηθεί προ διετίας η αναδιοργάνωση του τραπεζικού δανεισμού της.

Μετά όμως από την καταγγελία των δανείων η εταιρεία λειτουργεί με περιορισμένες πηγές χρηματοδότησης και ανεπαρκές κεφάλαιο κίνησης, καταγράφοντας μειωμένα μεγέθη πωλήσεων.

Πέρυσι ο τζίρος της περιορίσθηκε στα 11,75 εκατ. ευρώ από 15,543 εκατ. ευρώ το 2017 και 22,801 εκατ. ευρώ το 2016, οι λειτουργικές ζημιές ήταν 1,67 εκατ. ευρώ και οι ζημιές μετά φόρων στα 3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στη Δράμα το 1920 και εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρίες στο χώρο του εμπορίου και δη στον χώρο των ειδών οικιακής χρήσης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, διακινώντας κατ΄ αποκλειστικότητα προϊόντα γνωστών ευρωπαϊκών, αμερικανικών και ασιατικών οίκων.

Ωστόσο αφ ενός η οικονομική κρίση, οι αστοχίες σε κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις και η αδυναμία εκμετάλλευσης της ανόδου του τουριστικού κλάδου, έφεραν την εταιρεία σε πολύ δυσμενή θέση.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην παραγωγή αντικολλητικών μαγειρικών σκευών με την επωνυμία FEST με σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά και εξαγωγές σε περισσότερες από 25 χώρες. Επίσης από το 2011 το εμπορικό σήμα ΙΩΝΙΑ περιήλθε στην Yalco μαζί με αντίστοιχο δίκτυο των καταστημάτων λιανικής.

Εν τω μεταξύ από το 2008 έχει ως βάση της διανεμητικής της δραστηριότητας τα Οινόφυτα Βοιωτίας, όπου δημιούργησε κέντρο αποθήκευσης και διανομής, με χωρητικότητα που ξεπερνά τις 30.000 παλέτες, για το οποίο είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στις 3 Ιουλίου.

Αλεξάνδρας Γκίτση

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text