Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 17/7/2019) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 17/7/2019) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αναπτερώνονται οι ελπίδες μας για επαναφορά της ανοδικής τάσης του πρώτου εξαμήνου 2019 με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.45, να σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +1,10% (στις 864 μονάδες) με αυξημένο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους κύριους ξένους δείκτες να κινούνται ηπίως πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ κοντεύει να ξεφύγει από το επικίνδυνο (για κλιμάκωση της διόρθωσης) κάτω μισό της 20ήμερης διακύμανσής του των 837-894 μονάδων, να σπάσει τον μέσον άξονα των 865 μονάδων και να επανέλθει στο ασφαλές άνω μισό του ιδίου εύρους αναβαθμίζοντας την εμφάνισή του από corrective σε bullish.

Αν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από τις 865 μονάδες, εμείς θα αρχίσουμε να ψάχνουμε  για σήματα αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 867 μονάδες (+1,50%) με τζίρο άνω του χθεσινού των 57 εκατ, το ΤΧ δεχόμενο σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα εκδ Eurocapital, σελ 54) θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 80% σε 90% αγοράζοντας 2-3 μετοχές από τις διαφαινόμενες παρακάτω.

Μετοχές

Ανοδικό είναι το πλάτος της αγοράς σήμερα με τα 4/5 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/5 αρνητικά ενώ 10 μετοχές, οι ΠΡΟΦ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΔΕΗ, ΕΤΕ, ΕΛΧΑ, ΑΒΑΞ, ΠΛΑ, ΠΕΙΡ και ΙΝΚΑΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% ενώ καμία δεν χάνει περισσότερο του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι δύο, οι ΠΡΟΦ και ΕΛΧΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους, +7% και +4,20% αντίστοιχα και με μεγάλους όγκους διασπώντας ανοδικά σχηματισμό οριζόντιας ανάπαυλας.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων δίνουν οι δυο αναφερθείσες μετοχές ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφο σήμα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΛΟΤ, ΣΑΡ, ΟΛΠ και ΠΛΑΙΣ ενώ τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων η ΜΛΣ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΡΟΦ, ΙΝΚΑΤ, ΕΛΧΑ, ΜΥΤΙΛ, ΚΟΥΕΣ και ΕΛΛΑΚΤ, ενώ καμία δεν σημειώνει σήμερα χαμηλά έτους. Η συσχέτιση αυτή δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τάση, προφανώς αυτοτροφοδοτούμενη.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΠΡΟΦ, ΕΛΧΑ, ΙΝΛΟΤ και ΟΤΕ.

Ο κρίσιμος για την συνολική αγορά δείκτης τραπεζών ΔΤΡ αρχίζει να απομακρύνεται από το επικίνδυνο χαμηλό 20 ημερών των 725 μονάδων ξεπερνώντας αυτή τη στιγμή οριακά τις 750.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text