Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέες αγορές ακινήτων δρομολογεί η Trastor

Νέες αγορές ακινήτων δρομολογεί η Trastor

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες αγορές ακινήτων δρομολογεί η Trastor

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Σε νέες επενδύσεις σε ακίνητα θα κατευθύνει το προς άντληση, μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ποσό, ύψους 22,4 εκατ. ευρώ, η Trastor, που, χθες, δημοσίευσε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο. Την ΑΜΚ αναμένεται να καλύψουν οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, η Varde Partners και η τράπεζα Πειραιώς, με το ποσό αυτής, όμως, να είναι σημαντικά χαμηλότερο από το αρχικά προβλεπόμενο (41,7 εκατ. ευρώ).

Πάντως, το ήμισυ των προς άντληση κεφαλαίων, ύψους 11,2 εκατ. ευρώ, έχει δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση της αγοράς τεσσάρων ακινήτων της τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή:

καταστημάτων στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη 16 και Ιωάννου Μεταξά στη Γλυφάδα, συνολικής επιφανείας 207,0 τ.μ., με τίμημα  1,9 εκατ. ευρώ

γραφειακού χώρου σε κτήριο στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη 19 και Αγγέλου Μεταξά 18 στη Γλυφάδα (5,63 εκατ.)

κατάστημα στην οδό Σωτήρος Διός 29 στον Πειραιά (1,4 εκατ.)

γραφειακού χώρου, μαζί με 10 θέσεις στάθμευσης, στο κτήριο της Λεωφ. Κηφισίας 49 και Ζηρίδη στο Μαρούσι, που μισθώνει η Huawei (2,3 εκατ.).

Σχετικά με τις νέες επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει με τα υπόλοιπα 10,2 εκατ. ευρώ (το 1 εκατ. θα διατεθεί ως κεφάλαιο κίνησης), η εισηγμένη περιορίζεται, στο ενημερωτικό δελτίο, να αναφέρει ότι αυτές δεν έχουν πλήρως προσδιοριστεί, αλλά θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Για το 2019, η Trastor εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση κυρίως λόγω των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2018 και των νέων που υλοποιήθηκαν και αναμένεται να υλοποιηθούν εντός του 2019.

Προβλέπει ακόμη ότι η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της αναμένεται να κινηθεί ανοδικά εξαιτίας του κλίματος και της θετικής προοπτικής της αγοράς. Η πληρότητα των ακινήτων της, ως προς την μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια, αναμένεται να διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με το 2018, ήτοι σε 94%.

Πριν από μερικούς μήνες, η εταιρεία, έναντι τιμήματος 27,8 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε την απόκτηση των τεσσάρων κτηρίων γραφείων σε Αθήνα, Μαρούσι, Αργυρούπολη και Κηφισιά που ανήκαν στην Grupo Dolphin κι έχουν συνολική επιφάνεια 21,7 χιλ. τετραγωνικών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Grupo Dolphin, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αργεντινή,  είχε εγκαινιάσει την παρουσία της στη χώρα μας το 2013, οπότε η ελληνική αγορά ακινήτων είχε καταρρεύσει. Η πρώτη της αγορά, τότε, έναντι τιμήματος 10,3 εκατ. ευρώ, υπήρξε το κτήριο στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όπου βρίσκονταν τα γραφεία της BNP Paribas (είναι ένα από τα τέσσερα που αγόρασε). Με τις τιμές να αυξάνονται, οι Αργεντίνοι πούλησαν το ακίνητο προς 17,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 7 εκατ. ευρώ περισσότερο, συγκριτικά με το τίμημα κτήσης.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text