Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ βελτιώνει σήμερα (Πέμπτη, 18/7/2019) την διαγραμματική του εικόνα κινούμενος προς το υψηλό έτους των 894 μονάδων

Ο ΓΔ βελτιώνει σήμερα (Πέμπτη, 18/7/2019) την διαγραμματική του εικόνα κινούμενος προς το υψηλό έτους των 894 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,60% (στις 872 μονάδες στις 4.00 μμ) και με αυξημένο τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), απομακρύνεται από το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 837 μονάδων και αρχίζει να πλησιάζει το υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών και Υψηλό Έτους των 894 μονάδων το οποίο αν σπάσει ανοδικά τότε θα είναι πιθανό να προχωρήσει προς τις 1000 μονάδες.

Στο γράφημα βλέπουμε την βελτιωμένη εικόνα του ΓΔ που έχει διαγράψει τον ευνοικό σχηματισμό του ανερχόμενου διπλού πυθμένα (Β και Η) και έχοντας εισέλθει στο άνω μισό του μηνιαίου του εύρους. Ηδη, αυτή τη στιγμή ο ΓΔ απέχει μόλις 21 μονάδες ή 2,23% από το υψηλό κλείσιμο έτους δείχνοντας ότι σχεδόν επανήλθε σε πλήρη ανοδική τάση.

Πιθανολογούμε ότι λόγω εδραιωμένης ανοδικής τάσης ο ΓΔ θα καταφέρει μέσα στο φετινό καλοκαίρι να σπάσει τις 900 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα εγκαταλειφθεί αν ο ΓΔ γυρίσει άμεσα άσχημα και σπάσει καθοδικά τον τοπικό κυλιόμενο πυθμένα Η των 840 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 85% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις καθοδικές ενώ 4 μετοχές, οι ΤΙΤΚ, ΑΒΑΞ, ΔΕΗ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6,50% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι ο ΤΙΤΚ που με μεγάλη  άνοδο +6,30% και μεγάλο όγκο 110 χιλ τεμαχίων διασπά ανοδικά αντίσταση-υψηλό διμήνου. Ωστόσο, ο ΤΙΤΚ δεν είναι «τασική» μετοχή και κατά κανόνα δεν δίνει εύστοχα σήματα καθώς μαστίζεται από συνεχή whipsaws.

Έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων είναι οι ΟΛΠ και ΠΛΑΙΣ. Προσέχουμε ιδιαίτερα την πρώτη.

Μέτριος είναι σήμερα ο αριθμός των μετοχών που σημειώνουν νέα υψηλά έτους (είναι οι, ΑΒΑΞ, ΕΛΧΑ, ΙΑΤΡ, ΜΥΤΙΛ και ΙΝΚΑΤ).

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα η ΕΛΧΑ σε νέα υψηλά έτους και ο ΣΑΡ. Η δεύτερη μετοχή μας προβληματίζει καθώς το μέχρις στιγμής σημερινό κηροπήγιο είναι μεγάλο μαύρο (άνοιγμα στα ψηλά, τρέχον στα χαμηλά της ημέρας).

Θα επανέλθουμε αύριο σε ακαθόριστη προς το παρόν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text