Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΑΛΟΥΜΥΛ: Αρχές Αυγούστου υπογράφεται το term sheet με τις τράπεζες

ΑΛΟΥΜΥΛ: Αρχές Αυγούστου υπογράφεται το term sheet με τις τράπεζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΛΟΥΜΥΛ: Αρχές Αυγούστου υπογράφεται το term sheet με τις τράπεζες

Του Ανέστη Ντόκα

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα υπογραφούν οι βασικοί όροι συμφωνίας (term sheet), μεταξύ της Αλουμύλ, του βασικού της μετόχου Γ. Μυλωνά και των πιστωτριών τραπεζών του ομίλου, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής του δομής. Στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να πέσουν οι τελικές υπογραφές για τη συμφωνία της αναδιάρθρωσης. Η βελτιωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΑΛΟΥΜΥΛ θα επιβεβαιωθεί και στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις του 2019 που θ' ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Θα είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης, που εγχώριος βιομηχανικός όμιλος τέτοιου εκτοπίσματος, ο οποίος βαρύνεται από υψηλό δανεισμό, θα βγει από τη δύσκολη θέση, χάρη στη λειτουργική του ανάκαμψη και την εισφορά παραγωγικών assets από το μεγαλομέτοχό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Μυλωνά προτίθεται να εισφέρει στην Aλουμύλ το πλειοψηφικό ποσοστό, που κατέχει, στη βιομηχανία κατεργασίας αλουμινίου «Αλουφόντ», κίνηση που αναμένεται να βελτιώσει τη σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA της εισηγμένης.

Η ενίσχυση της Aλουμύλ, μέσω εισφοράς, αποτελούσε το κύριο επιχείρημα  της πρότασης που έχει καταθέσει στις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank, Αττικής και Παρευξείνια) της εισηγμένης ο Γ. Μυλωνάς.

Επιπρόσθετα, το business plan που συνέταξε για λογαριασμό της πλευράς Μυλωνά η Axia προβλέπει ότι το σύνολο του υφιστάμενου δανεισμού μπορεί να εξυπηρετηθεί, εφόσον επιμηκυνθεί η διάρκειά του και μειωθεί το επιτόκιο.

Σημαντική παράμετρος του επιχειρηματικού σχεδίου ανάκαμψης, ήταν η επιστροφή της βιομηχανίας προφίλ αλουμινίου στην κερδοφορία, κάτι που επετεύχθη στη χρήση του 2018.  Στις καταστάσεις του ομίλου, από τα 160 εκατ. ευρώ δανείων που οδεύουν προς αναδιάρθρωση, το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς και μικρότερο στην Αlpha Bank. Από αυτά, το μεγαλύτερο ομολογιακό δάνειο (120 εκατ. ευρώ) συνήφθη το 2010 και τροποποιήθηκε το 2014. Ο μέσος όρος επιτοκίου των ομολογιακών δανείων του Ομίλου κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018 ήταν 4,38%.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text