Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Στάση αναμονής τήρησαν σήμερα, Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, οι επενδυτές με τον ΓΔ να κινείται γύρω από την μέση τιμή των 867 μονάδων του 20ημέρου των 840-894 μονάδων

Στάση αναμονής τήρησαν σήμερα, Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, οι επενδυτές με τον ΓΔ να κινείται γύρω από την μέση τιμή των 867 μονάδων του 20ημέρου των 840-894 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Απροσδιόριστη χαρακτηρίζουμε την λήξασα σημερινή συνεδρίαση καθώς η κίνηση του ΓΔ γύρω από τον άξονα των 867 μονάδων του 20ήμερου εύρους, έγινε με μικρούς όγκους (53 εκατ) και με μαύρο ημερήσιο κηροπήγιο φανερώνοντας στάση αναμονής των επενδυτών.

Θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση αν ο ΓΔ διασπάσει ένα από τα δύο κυλιόμενα σημεία στροφής : αν διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή Ε (κοίτα σχήμα), τότε με μεγάλες πιθανότητες θα προχωρήσει, λόγω ανοδικής φοράς των μακροχρόνιων δεικτών, προς το υψηλό έτους των 900 μονάδων. Αντίθετα, αν διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα Η των 851 μονάδων, τότε θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας για να προχωρήσουμε σε πωλήσεις αν διασπασθεί καθοδικά το  χαμηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 840 μονάδες (σημείο Ε).

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 23/7/2019

Το κατά 85% με μετοχές και 15% με μετρητά ΤΧ θα προχωρήσει σε προεξοφλητικές πωλήσεις ίσες με το 10% του κεφαλαίου του αν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% με όγκο μεγαλύτερο των 54 σημερινών. Αντίθετα, αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του Ε με άνοδο άνω του +1,50%, τότε το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση σε 90%.

Μετοχές

Οι μετοχές που έκλεισαν με θετικό πρόσημο ήταν λίγο λιγότερες από αυτές που έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο ενώ 2 μετοχές σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΔΕΗ, ΙΝΚΑΤ και ΠΛΑΘ, που έκλεισαν με ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσίασε σήμερα, ούτε και αυτή με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας σε εμπορεύσιμη μετοχή, η ΔΕΗ, καθώς το κλείσιμό της  έγινε αρκετά χαμηλότερα από το υψηλό έτους.

Καμία μετοχή δεν έκλεισε σήμερα σε νέα χαμηλά έτους ενώ 3, οι ΙΝΚΑΤ, ΑΒΑΞ και ΚΟΥΕΣ, έκλεισαν σε νέα υψηλά έτους δείχνοντας ότι παρά την 20ήμερη πλευρική κίνηση του ΓΔ στην περιοχή 850-900 μονάδων, η μεσομακρκοχρόνια τάση της αγοράς είναι ανοδική.

Οι τράπεζες έχουν χειρότερη εικόνα από τις μη-τράπεζες. Ηδη ο ΔΤΡ (σήμερα -2,31% ) πλησιάζει και πάλι τον πωλητικό στροφέα των 740 μονάδων (σημερινό κλείσιμο στις 751 μονάδες).

Θα επανέλθουμε αύριο, πάλι σε απροσδιόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text