Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα (Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019), να κινείται στο μέσο περίπου της μηνιαίας του διακύμανσης των 894-840 μονάδων παγιώνοντας τα από αρχές έτους τεράστια κέρδη του

Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα (Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019), να κινείται στο μέσο περίπου της μηνιαίας του διακύμανσης των 894-840 μονάδων παγιώνοντας τα από αρχές έτους τεράστια κέρδη του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή άνοδο +0,54% (στις 869 μονάδες) με μέτριο τζίρο, 68 εκατ, και με μεγάλες ανόδους στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που και αυτά πλησιάζουν τα υψηλά έτους.

Στο γράφημα βλέπουμε την 10ήμερη κίνηση του ΓΔ στο οριζόντιο κανάλι των 870-850 μονάδων που σημαίνει στάση αναμονής των επενδυτών. Όμως, βλέπουμε και δυο θετικά στοιχεία, (α), την μεσομακροχρόνια άνοδο του ΓΔ να είναι καθαρά ανοδική με ορμή προς τα πάνω και, (β), τους τρεις ανερχόμενους τοπικούς πυθμένες, Β, Η, Ι, που δείχνουν ότι η μεσοβραχυχρόνια τάση είναι ανοδική.

Το γράφημα του ΓΔ θα γίνει πολύ πιο bullish αν ο εν λόγω δείκτης κλείσει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του E των 870 μονάδων (χρειάζεται άνοδο μόλις δυο μονάδων).

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 24/7/2019

Εάν ο ΓΔ κλείσει με μεγάλη άνοδο άνω του +1,50% το ΤΧ λαμβάνοντας σήμα από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 54), θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 85% σε 90%. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν στο νέο υψηλό έτους.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤ και ΜΙΓ, σημείωσαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα ήταν η ΔΕΗ στον απόηχο των σχεδίων της κυβέρνησης για την διάσωσή της πέτυχε limit up[ +15,53% με μεγάλους όγκους 3.2 εκατ τεμαχίων με κλείσιμο σε νέο υψηλό έτους.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις εγκύρων αντιστάσεων έδωσαν σήμερα οι ΑΔΜΗΕ και ΙΝΤΚΑ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων έδωσε η ΜΛΣ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών η ΙΝΛΟΤ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων ο ΙΚΤΙΝ.

Σε νέα υψηλά έτους έκλεισαν σήμερα οι, ΔΕΗ, ΙΚΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΑΔΜΗΕ και ΚΟΥΕΣ.

Μεγάλους όγκους διακίνησαν σήμερα οι, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ.

Ενώ ο ΓΔ πλησιάζει το υψηλό 20 ημερών και έτους των 895 μονάδων, ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ παραμένει στα χαμηλά 20ημερών κοντά στις 750 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text