Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σύμβαση 190 εκατ. της Intralot στις ΗΠΑ

Σύμβαση 190 εκατ. της Intralot στις ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σύμβαση 190 εκατ. της Intralot στις ΗΠΑ

Tην υπογραφή της νέας σύμβασης με τη Λοταρία της Περιφέρειας της Κολούμπια (DC Lottery) ανακοίνωσε χθες η Intralot. Η νέα σύμβαση είναι πενταετής με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2019 και με δυνατότητα επέκτασης για πέντε επιπλέον έτη. Το ύψος της σύμβασης δεν ανακοινώθηκε, αλλά εκτιμάται κατά το μέγιστο στα 215 εκατ. δολ. ΗΠΑ (περίπου 190 εκατ. ευρώ) στην πρώτη πενταετία. Τοπικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έσοδα του ομίλου Intralot της τάξης των 100 εκατ. ευρώ ή στο 50% του συνολικού ύψους. To υπόλοιπο 50% εκτιμάται ότι θα εισπραχθεί από τους υπεργολάβους της εταιρείας στο συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της σύμβασης, η Intralot Inc. θα συνεχίσει να προμηθεύει τη Λοταρία της Περιφέρειας της Κολούμπια με το σύστημα διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών και στιγμιαίων λαχείων LOTOS. Επίσης, θα εκσυγχρονίσει τα τερματικά αυτόματης εξυπηρέτησης και παικτών όπως και τον υπόλοιπο εξοπλισμό, προκειμένου να υποστηριχθούν τα τυχερά παίγνια της παραδοσιακής λοταρίας, του αθλητικού στοιχηματισμού και τα διαδικτυακά τυχερά παίγνια της Λοταρίας. H πλατφόρμα του αθλητικού στοιχηματισμού, Intralot Orion, για κινητά αλλά και για τερματικά σε σημεία λιανικής, θα εγκατασταθεί το 2020, ενώ η θυγατρική του Intralot στις ΗΠΑ θα παρέχει και την υπηρεσία διαχείρισης του στοιχηματισμού, trading και διαχείριση κινδύνου.

Η εκτελεστική διευθύντρια της DC Lottery Μπεθ Μπρέσναχαν εκθείασε το μέχρι σήμερα έργο της Intralot. Η ίδια έκανε λόγο για ένα συνεργάτη της DC Lottery που στα τελευταία εννιάμισι χρόνια συνέβαλε στην είσπραξη περισσότερο από 500 εκατομμυρίων δολαρίων (450 εκατ. ευρώ) από την Περιφέρεια. «Προσβλέπουμε», πρόσθεσε, «στη συνέχιση της συνεργασίας μας με την Intralot για να εισάγουμε συναρπαστικά νέα παιχνίδια και καινοτόμους πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών ώστε να δημιουργήσουμε πρόσθετα έσοδα για τους σημαντικούς σκοπούς της Περιφέρειας».

Η Περιφέρεια της Κολούμπια είναι μια από τις πρώτες περιοχές των ΗΠΑ που αναθέτει τη διαχείριση του αθλητικού στοιχηματισμού σε μια εταιρεία. Και την κίνηση αυτή αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές (π.χ. Μοντάνα) καθώς αποτρέπει καθυστερήσεις στη διάθεση του τυχερού παιγνίου. Οι ενδιαφερόμενες περιοχές, ωστόσο, συνωθούνται σε έναν αγώνα δρόμου τού ποια θα προσφέρει πρώτη υπηρεσίες αθλητικού στοιχηματισμού στους πολίτες της. Επίσης επιδιώκουν τη μονοπωλιακή διαχείριση (σε τοπικό επίπεδο) του αθλητικού στοιχηματισμού καθώς έτσι θεωρούν ότι θα προκύψουν υψηλότερα έσοδα. Μέχρι και το 2018 ο αθλητικός στοιχηματισμός απαγορεύονταν στις ΗΠΑ, αλλά επετράπη ύστερα από απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text