Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Euromedica: «Αφαντα» τα λεφτά από την πώληση του ποσοστού στο Ιασώ

Euromedica: «Αφαντα» τα λεφτά από την πώληση του ποσοστού στο Ιασώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Euromedica: «Αφαντα» τα λεφτά από την πώληση του ποσοστού στο Ιασώ

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Διαμαρτυρίες ότι τα κεφάλαια από την πώληση της συμμετοχής στο Ιασώ δεν πήγαν ούτε για αποπληρωμή οφειλόμενων μισθών, ούτε για την ανάπτυξη του ομίλου. Προσφυγή στις διατάξεις του άρθρο 106β και στη συνέχεια αύξηση κεφαλαίου, φαίνεται να προγραμματίζει η νέα διοίκηση.

Ένα μήνα μετά την «αποχώρηση Λιακουνάκου» και την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου στη Euromedica, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στον εισηγμένο όμιλο, παρά το ότι έχει εισρεύσει ένα πολύ σημαντικό ποσό (άνω των 15 εκατ. ευρώ) από την πώληση της συμμετοχής στο Ιασώ.

«Προέκυψαν τόσα εκατομμύρια και οι εργαζόμενοι δεν είδαν από αυτά ούτε ένα σεντ (σ.σ. τα χρήματα εισπράχθηκαν από Farallon και Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ +1,45%, με κίνηση που είχε δρομολογηθεί εκ των προτέρων). Το μόνο που καταβλήθηκε ήταν το επίδομα αδείας και αυτό από χρήματα της ίδιας της εταιρείας» υποστηρίζουν εργαζόμενοι του ομίλου, κάνοντας αναφορά για οφειλές δεδουλευμένων πολλών μηνών και για σύνδεση τμήματος των οφειλόμενων με τιμολόγια της εισηγμένης προς τον ΕΟΠΥΥ που έχουν εκχωρηθεί στο προσωπικό!

Η εξέλιξη αυτή έχει δώσει… τροφή και σε κύκλους προσκείμενους στην πλευρά Λιακουνάκου (μιλάμε για τη διοίκηση επί της οποίας ο όμιλος ήρθε στη δυσχερή αυτή κατάσταση), προκειμένου να βάλλουν λεκτικά εναντίον της Farallon (κατέχει το 17,5% των μετοχών και το μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων της Euromedica): «Έλεγε η Farallon ότι θα καταβάλει πακτωλό κεφαλαίων στην εταιρεία. Στην πράξη, πήραν τόσα εκατομμύρια από το ΙΑΣΩ και τα χρήματα αυτά είναι άγνωστο πού κατευθύνθηκαν» υποστηρίζουν.

Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει, ωστόσο εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τους διαμηνύθηκε από το νέο πρόεδρο της εταιρείας, ότι:

α) Προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι η ένταξη της Euromedica στις διατάξεις του άρθρου 106β, προκειμένου να διευθετηθούν υποχρεώσεις προς προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές (θα περιλαμβάνονται τράπεζες, δημόσιο και Farallon;)

β) Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (και πιθανόν κεφαλαιοποίησης λοιπών υποχρεώσεων) θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κοινή εκτίμηση αποτελεί το γεγονός ότι ο χρόνος τρέχει εναντίον της εταιρείας, η οποία εδώ και χρόνια λειτουργεί με πολύ μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, προσωπικό, δημόσιο και προμηθευτές.

Με δεδομένο άλλωστε ότι δεν έχουν εκδοθεί λογιστικές καταστάσεις ούτε για τη χρήση 2017, είναι άγνωστο το πόσο αρνητικά έχουν επηρεαστεί τα οικονομικά της δεδομένα μέχρι σήμερα, με παράγοντες της αγοράς να διαπιστώνουν το λουκέτο σε κάποια διαγνωστικά κέντρα και να αναφέρονται σε χαμηλότερες πληρότητες σε κλινικές του ομίλου.

«Ανάπτυξη της εταιρείας με απλήρωτους εργαζόμενους, γίνεται;» απορεί εργαζόμενος του ομίλου.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text