Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επέκταση Q&R στον ιδιωτικό τομέα

Επέκταση Q&R στον ιδιωτικό τομέα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επέκταση Q&R στον ιδιωτικό τομέα

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων. Στην τελική ευθεία για την ανάληψη δύο νέων σημαντικών συμβάσεων, νέα προϊόντα από το προσεχές φθινόπωρο.

Βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις βλέπει για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής Q&R (σχετική αναφορά έγινε στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων), λόγω των αυξημένων εργασιών που αναμένονται στο κομμάτι των δημοσίων συμβάσεων.

Η Q&R πέραν των έργων τα οποία ήδη «τρέχει», βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη δύο ακόμη. Το πρώτο αφορά έργο του Δήμου Αθηναίων (της τάξεως των δύο εκατ. ευρώ) και το δεύτερο (είναι μειοδότης) το κεντρικό σύστημα μισθοδοσίας του δημοσίου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η μέχρι τώρα προώθηση των έργων πληροφορικής του ΕΣΠΑ έχει μείνει πολύ πίσω και υπάρχει αισιοδοξία πως η απορροφητικότητα των κονδυλίων θα ενταθεί κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Επισημαίνεται επίσης η έμφαση που έχει δώσει η νέα κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα, ο οποίος άλλωστε βρίσκεται πολύ πίσω στο συγκεκριμένο μέτωπο σε σύγκριση με τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέραν αυτών, στρατηγική της Q&R είναι η μερική απεξάρτηση από τα έργα του ελληνικού δημοσίου και αυτό επιχειρείται με δύο τρόπους:

Πρώτον, μέσα από την επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό (έχουν ιδρυθεί δύο θυγατρικές, μία στην Κύπρο, όπου έχει αναληφθεί το πρώτο δημόσιο έργο και μία στις ΗΠΑ, όπου ο κύκλος εργασιών είναι χαμηλός).

Και δεύτερον, μέσα από την επέκταση στον ιδιωτικό τομέα. Στο μέτωπο αυτό η Q&R προτίθεται να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, με νέες δραστηριότητες που σκοπεύει να παρουσιάσει το προσεχές φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, ανακοινώθηκε η πρόθεση της διοίκησης για εξάλειψη του υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών μέσα από αντίστοιχη μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου (η οριστική ρύθμιση που έχει λογιστικό χαρακτήρα, θα αποφασιστεί στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση του Σεπτεμβρίου).

Το 2018 η Q&R σημείωσε κύκλο εργασιών 2,617 εκατ. ευρώ (2,58 εκατ. το 2017) και υποχρεώθηκε σε ζημία 535 χιλ. ευρώ. Στις 31/12/2018 διέθετε θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικού δανεισμού) 297 χιλ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 4,133 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text