Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: Τι συμβαίνει με τα δάνεια της Eurobank

Creta Farms: Τι συμβαίνει με τα δάνεια της Eurobank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Creta Farms: Τι συμβαίνει με τα δάνεια της Eurobank

H ένταξη των χορηγήσεων στο χαρτοφυλάκιο Cairo και γιατί δεν περιορίζει την γκάμα των λύσεων για την πολύπαθη κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο Cairo της Eurobank περιλαμβάνονται και τα δάνεια, που έχει χορηγήσει στην Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00%s, συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, τα δάνεια της Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00% εντάχθηκαν στο πακέτο, μετά τα αποτελέσματα της χρήσης 2018 και τη διαμάχη μεταξύ των μεγαλομετόχων, αδελφών Δομαζάκη.

Η ένταξή τους στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο δεν εμποδίζει, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, την γκάμα των λύσεων για την εξυγίανση της Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00%, μέσω εισόδου στρατηγικού επενδυτή.

Αφενός, η περίμετρος του χαρτοφυλακίου μπορεί να μεταβληθεί, εξέλιξη που είναι πιθανή και για τα δάνεια των ομίλων Νηρεύς και Σελόντα, που επίσης περιλαμβάνονται στο προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο, αφετέρου, ενδεχόμενο «κούρεμα» του -συνολικού- δανεισμού της Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00% αντιμετωπίζεται από τις συσσωρευμένες ή πρόσθετες προβλέψεις.

Σημειώνεται ότι o δανεισμός της Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00% «σπάει» ως εξής: 38 εκατ. ευρώ η Πειραιώς, 28 εκατ. ευρώ η Eurobank, 26 εκατ. ευρώ η Εθνική, 17 εκατ. ευρώ η Alpha, 15 εκατ. ευρώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και 3,5 εκατ. ευρώ η Συνεταιριστική Χανίων, με την Αττικής να έχει 1 εκατ. ευρώ.

Το παράδοξο είναι ότι οι εκταμιεύσεις της ΕΤΕπ συνεχίστηκαν, ενώ είχε ξεσπάσει η δημόσια διαμάχη μεταξύ των Αφών Δομαζάκη.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text