Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Βουτιά καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από τις απειλές Τραμπ για το εμπόριο

Βουτιά καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από τις απειλές Τραμπ για το εμπόριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βουτιά καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από τις απειλές Τραμπ για το εμπόριο

Πτώση έως 2% κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ύστερα από την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για νέους δασμούς στην Κίνα που οδήγησε σε βουτιά τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Δίνοντας απότομα τέλος στην προσωρινή ανακωχή στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς 10% σε κινεζικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αξίας 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου

Σε μια εξέλιξη που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους επενδυτές, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι ο Τραμπ αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση αναφορικά με το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 20:45 ώρα Ελλάδας σήμερα.

Στις 10:11 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,6%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να καταγράφει βουτιά 4,3% και τους κλάδους αυτοκινήτων και τεχνολογίας να υποχωρούν περισσότερο από 2,5%.

Ο γερμανικός DAX, που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στο εμπόριο, σημείωσε πτώση 2% ενώ αντίστοιχες ήταν οι απώλειες και για τον γαλλικό CAC 40.

Η κλιμάκωση της διαμάχης στο εμπόριο έστρεψε τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, με τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text