Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ απομακρύνεται σήμερα (Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019) από την αντίσταση – υψηλό έτους των 900 μονάδων λόγω των χθεσινών δυσμενών εξελίξεων σε θέματα διεθνούς εμπορίου

Ο ΓΔ απομακρύνεται σήμερα (Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019) από την αντίσταση – υψηλό έτους των 900 μονάδων λόγω των χθεσινών δυσμενών εξελίξεων σε θέματα διεθνούς εμπορίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αξιόλογη αντοχή επιδεικνύει σήμερα το ΧΑ μπρος στην μεγάλη πτώση, κατά μέσον όρο -2,50%, των ευρωπαικών χρηματιστηρίων λόγω των δασμών που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές τους στην προσπάθεια να τιθασεύσουν τα θηριώδη ελλείματα του εμπορικού των ισοζυγίου.

Ο ΓΔ άνοιξε στις 10.35 πμ με πτώση -1,35% αλλά σταδιακά ανακάμπτει φτάνοντας στο τρέχον -0,75% (στις 888 μονάδες, στις 2.55 μμ) δημιουργώντας ήπια αγοραστική αντεπίθεση με άσπρο κηροπήγιο μικρού μεγέθους +0,60%. Οι τζίροι είναι μέτριοι δείχνοντας ότι δεν υπάρχει πανικός πωλήσεων.

Σε γράφημα κλεισιμάτων η εικόνα του ΓΔ εξακολουθεί να είναι αρίστη αφού η υποχώρησή του από το υψηλό έτους είναι μόλις 10 μονάδες έναντι των σχεδόν 400 μονάδων που έχει κερδίσει από τις αρχές του έτους.

Θα ανησυχήσουμε αν η σημερινή υποχώρηση του ΓΔ επιδεινωθεί και διασπασθούν οι 865 μονάδες όπου διέρχονται ο μέσος άξονας της 30ήμερης διακύμανσης και ο ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι το πλάτος της αγοράς σήμερα με τα 5/6 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/6 θετικά αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3% και βέβαια καμία δεν σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για την ανοδική της δύναμη εκτός μερικώς από τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ που κερδίζει +1,70% με μεγάλο όγκο 400 χιλ τεμαχίων  σημειώνοντας νέο υψηλό έτους (η μοναδική μετοχή σήμερα).

Ο Δείκτης Τραπεζών λόγω της μεγάλης μεταβλητότητος που τον χαρακτηρίζει, υποχωρεί αυτή τη στιγμή κατά -2% χάνοντας οριακά το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων.

Διανομές (μεγάλη πτώση με μεγάλους όγκους) δεν διακρίνουμε σε καμία μετοχή γεγονός που σημαίνει ότι η διεθνής αναταραχή δεν έχει φτάσει ακόμα στο ΧΑ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text