Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ: Λίγο πιο… ξεκάθαρη να ήταν η διοίκηση, αναφορικά με το επενδυτικό της πρόγραμμα

ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ: Λίγο πιο… ξεκάθαρη να ήταν η διοίκηση, αναφορικά με το επενδυτικό της πρόγραμμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ: Λίγο πιο… ξεκάθαρη να ήταν η διοίκηση, αναφορικά με το επενδυτικό της πρόγραμμα

ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ: Λίγο πιο… ξεκάθαρη να ήταν η διοίκηση, αναφορικά με το επενδυτικό της πρόγραμμα

Λίγο πιο ξεκάθαρη να ήταν η διοίκηση, αναφορικά με το επενδυτικό της πρόγραμμα (η αγορά προβληματίζεται για την επένδυση στην ΚΕΝ και για την σχεδιαζόμενη κατασκευή μονάδας παραγωγής ρεύματος φυσικού αερίου) και η μετοχή θα έγραφε άνετα διψήφιο νούμερο, υπερβαίνοντας με αυτό τον τρόπο και την τιμή εισαγωγής των €9,50 πριν από περίπου 19 χρόνια!!!

Επιγραμματικά, όσον αφορά στον ξενοδοχειακό κλάδο, μπορεί τα μεγέθη του Nana Beach να είναι οριακά μειωμένα (στην Κρήτη, σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση είναι άνω του 20-25%), συνολικά όμως αναμένεται σημαντικότατη βελτίωση, λόγω της πλήρους λειτουργίας του Nana Princess, το οποίο στην περσινή σαιζόν είχε επιβαρύνει τον όμιλο με €1 εκ. ζημίες, όταν φέτος αναμένεται να είναι κερδοφόρο.

Ο βιομηχανικός κλάδος εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση στον κύκλο εργασιών και στην κερδοφορία, ενώ όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας, δεν θα υπάρχει φέτος η επιβάρυνση από τις επισφάλειες της ΚΕΝ ύψους €1,5 εκ.

Συνολικά δηλαδή η καθαρή κερδοφορία θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο επίπεδο (άνω των €10 εκ.), με τον όμιλο να διαθέτει ένα ολοκαίνουριο και ένα πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο, τα οποία σε τρέχουσες αγοραίες τιμές θα μπορούσαν άνετα να αποτιμηθούν και πάνω από τα €100 εκ. (€70 εκ. στα βιβλία), όταν η κεφαλαιοποίηση του ομίλου είναι χαμηλότερη των €120 εκ.

Συνυπολογίζοντας και τον καθαρό δανεισμό των €15 εκ., τότε στην τρέχουσα αποτίμηση αγοράζουμε και τα 15MW φωτοβολταϊκά και μας έρχεται δωρεάν (!!!) η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία παγκοσμίως στην παραγωγή διχτυών.

Όσον αφορά στις επενδύσεις, η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Nana Beach ύψους €10 εκ. και η επένδυση συνολικού ύψους περίπου €70 εκ. στην ενέργεια (100 MW Φ/Β και 15MW αιολικά, υπό την προϋπόθεση ότι οι ΝΟΜΕ θα έχουν απόδοση 10%), θα είναι λογικά οι μοναδικές.

Kαθώς η μονάδα φυσικού αερίου (η χρηματοδότηση της οποίας προβληματίζει την αγορά) είναι εξαιρετικά απίθανο να προχωρήσει, από την στιγμή που έχουν εμπλακεί πολύ μεγαλύτεροι παίκτες (ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ, Κοπελούζος και Όμιλος Στασινόπουλου).

Όλες οι παραπάνω επενδύσεις μπορούν άνετα να χρηματοδοτηθούν από τις λειτουργικές ροές του ομίλου που αναμένεται να κυμαίνονται ετησίως στα €18-20 εκ., έναντι των τωρινών €10-12 εκ. Ο όμιλος συνεχίζει να μεγεθύνεται και μένει να απεικονιστεί και στο ταμπλό.

Πηγή: www.mikrometoxos.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text