Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Sell off σήμερα (Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019) σημειώνεται στο ΧΑ με τον ΓΔ να πισωγυρίζει προς το τις 750 μονάδες

Sell off σήμερα (Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019) σημειώνεται στο ΧΑ με τον ΓΔ να πισωγυρίζει προς το τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δύσκολη μέρα για τους κατέχοντες μετοχές είναι η σημερινή. Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, καταβυθίζεται κατά -2,80% στις 859 μονάδες με αυξημένους τζίρους, κοντά στα 80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, απομακρυνόμενος από το υψηλό έτους των 900 μονάδων και κατερχόμενος πλέον προς τις 850 μονάδες ή και προς το χαμηλό 20 ημερών των 840 μονάδων που αποτελεί και το κύριο στοπ μας.

Δύο είναι οι αιτίες, πρώτον η προχθεσινή απογοητευτική βαθμολογία ΒΒ- του οίκου αξιολόγησης Fitch προς το αξιόχρεον του Ελληνικού Δημοσίου και, δεύτερον, η διεθνής χρηματιστηριακή κρίση που προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να επιβάλλουν νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα παραβαίνοντας έτσι την αρχή του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και πλήττοντας γενικά τις εξαγωγικές (αλλά και εισαγωγικές) εταιρίες.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά σήμερα τον μέσον άξονα των 869 μονάδων του δίμηνου εύρους του των 740-900 μονάδων καθώς και την γραμμή του ΕΚΜΟ30. Αρχίζει πλέον να διαφαίνεται κίνδυνος καθοδικής αναστροφής της 8μηνης μέχρις στιγμής ανοδικής αγοράς η οποία αναστροφή θα σηματοδοτηθεί με την καθοδική διάσπαση του ΧΚ20 ημερών - γραμμής λαιμού των 740 μονάδων του σχηματισμού διπλής κεφαλής Α και Κ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 873 μονάδες λαμβάνοντας σήματα πωλήσεων από το σύστημα του «προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 130, εκδόσεις Eurocapital) το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 95% σε 72% πουλώντας το ¼ των από όλες τις μετοχές του. Οι επόμενες πωλήσεις (αν γίνουν) θα γίνουν στην καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης – χαμηλού διμήνου των 840 μονάδων.

Μετοχές

Κατακλυσμός σήμερα στο πλάτος της αγοράς με τις μισές περίπου μετοχές  που παρακολουθούμε να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -9%.

Η καθοδική αναστροφή είναι συστημική πλήττοντας όλες σχεδόν τις μετοχές με ελάχιστες εξαιρέσεις, τις ΟΤΕ, ΙΚΤΙΝ, ΑΒΑΞ, που κινούνται θετικά. Μόνον ο ΙΚΤΙΝ πάει δυνατά κόντρα στο ρεύμα σημειώνοντας μεγάλη άνοδο +2,50% με μεγάλο όγκο 150 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής.

Τις μεγαλύτερες πτώσεις από -4% έως -6%, σημειώνουν οι προσφάτως εκτιναχθείσες ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΑΔΜΗΕ και ΚΟΥΕΣ και ακόμα χειρότερα οι τραπεζικές μετοχές με τον ΔΤΡ να καταβυθίζεται στις 740 μονάδες (-6%) πλησιάζοντας το stop loss - έγκυρη στήριξη των 730 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text