Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | H Reggeborgh Invest αγόρασε το 4% του Ελλάκτωρα και όχι το DFA Capital - Το σενάριο συγχώνευσης με ΓΕΚ Τέρνα και τα προβλήματα στην Avax

H Reggeborgh Invest αγόρασε το 4% του Ελλάκτωρα και όχι το DFA Capital - Το σενάριο συγχώνευσης με ΓΕΚ Τέρνα και τα προβλήματα στην Avax

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
H Reggeborgh Invest αγόρασε το 4% του Ελλάκτωρα και όχι το DFA Capital - Το σενάριο συγχώνευσης με ΓΕΚ Τέρνα και τα προβλήματα στην Avax

Το βασικό σενάριο θέλει την Reggeborgh Invest που ελέγχει το 27% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να έχει αγοράσει το 4% του Ελλάκτωρα.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πακέτο μετοχών του Ελλάκτωρα που πουλήθηκε στις 2 Αυγούστου και αφορούσε το 4% της εταιρίας....ωστόσο το βασικό σενάριο θέλει τον ολλανδικό όμιλο Reggeborgh Invest να έχει πραγματοποιήσει την επενδυτική - στρατηγική κίνηση.

Απαιτούνται 3 ημέρες στο μετοχολόγιο ώστε ο Ελλάκτωρας να δει ποιος αγόρασε τις μετοχές που δεν χρειάζεται να κοινοποιήσει την συναλλαγή καθώς είναι κάτω του ορίου του 5%.

Το bankingnews είχε αναφέρει ότι πωλητής ήταν το Amber Capital το μέσω ενός broker από την Βρετανία του Insinet προέβη στην αγοραπωλησία.

Ενώ ο πωλητής είναι συγκεκριμένος το Amber Capital για τον αγοραστή υπάρχουν δύο σενάρια.

Το βασικό σενάριο θέλει την Reggeborgh Invest που ελέγχει το 27% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να έχει αγοράσει το 4% του Ελλάκτωρα.

Το δεύτερο σενάριο θέλει ένα fund από τις ΗΠΑ το DFA Capital να έχει αγοράσει το 4% του Ελλάκτωρα.

Καθίσταται κατανοητό ότι η εμπλοκή ή μη του ολλανδικού επιχειρηματικού και κατασκευαστικού ομίλου Reggeborgh Invest είναι καθοριστικής σημασίας.

Γιατί;

Ας αναλύσουμε το όλο θέμα αντίστροφα.

Εάν το 4% του Ελλάκτωρα το αγόρασε το DFA Capital θα πρόκειται για μια επενδυτική κίνηση ενός fund που διέβλεψε προοπτικές στον Ελλάκτωρα.

Χρηματιστηριακά έχει σημασία καθώς βλέπει προοπτικές στον Ελλάκτωρα αλλά κάπου εδώ τελειώνει το παρασκήνιο.

Εάν είναι ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest τότε αλλάζουν τα δεδομένα ριζικά.

Η Reggeborgh Invest είναι βασικός μέτοχος με 27% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ αγοράζει και στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Εάν λοιπόν αγόρασε και το 4% του Ελλάκτωρα τότε εγείρεται θέμα με ποια στρατηγική και με ποιο στόχο προέβη σε αυτή την κίνηση.

Εάν παραμείνει στο 4% ίσως να πρόκειται για μια επενδυτική κίνηση αλλά εάν συνεχίζει να αγοράζει μετοχές τότε θα πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε βάθος χρόνου σε συγχώνευση του Ελλάκτωρα με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Να σημειωθεί ότι το σχήμα Τέρνα Ενεργειακή με ΕΛΤΕΧ Άνεμος και ΓΕΚ με Άκτωρα δημιουργούν δύο πολύ ισχυρούς πόλους στις κατασκευές και στην Ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι στις κατασκευές το μεγάλο στοίχημα, η μεγαλύτερη πρόκληση και ο βέλτιστος στόχος είναι οι παραχωρήσεις, ο τομέας όπου θα προσφέρει ξανά ζωή στις αιμορραγούσες κατασκευαστικές εταιρίες.

Για να τεθεί θέμα συγχώνευσης του Ελλάκτωρα και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα πρέπει η Reggeborgh Invest να αποκτήσει σε βάθος χρόνου το 20% με 25% του Ελλάκτωρα.

Όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση ότι η Reggeborgh Invest έχει ήδη αγοράσει το 4% του Ελλάκτωρα.

Προβλήματα στην AVAX και πίεση στην Intrakat

Τα χρηματοοικονομικά προβλήματα συνεχίζονται στην AVAX με βάση πληροφορίες… προβλήματα τα οποία μπορεί να επιδεινωθούν εάν υπάρξει οποιαδήποτε εμπλοκή ή καθυστέρηση με το Metro.

Εν τω μεταξύ η Intrakat δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται θετικά από την νέα κυβέρνηση.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text