Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά δεν μπορεί σήμερα (Τρίτη, 6/8/2019) να συνέλθει μετά το σφοδρό χθεσινό χτύπημα του -3,83%

Η αγορά δεν μπορεί σήμερα (Τρίτη, 6/8/2019) να συνέλθει μετά το σφοδρό χθεσινό χτύπημα του -3,83%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μουδιασμένοι φαίνονται σήμερα οι επενδυτές και traders του ΧΑ. Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει μετά την χθεσινή βύθιση του -3,83% αρκούμενος σε μια φτωχή άνοδο +0,40% ( στις 854 μονάδες, στις 3.10 μμ που πριν λίγα δευτερόλεπτα, στις 3.30 μμ, μετατράπηκε σε πτώση -0,10% στις 850 μονάδες) ενώ ο τζίρος είναι ελαφρά αυξημένος για την εποχή (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο). Την ίδια προβληματική συμπεριφορά δείχνουν σήμερα και οι ευρωπαϊκοί δείκτες που κερδίζουν αυτή τη στιγμή κατά μέσον όρο +0,70% ανακτώντας μόνον το 10% της διόρθωσης αρχών Ιουλίου – αρχών Αυγούστου.

Για να επανέλθει η αισιοδοξία μας ότι ο ΓΔ θα συνεχίσει το 7μηνο ράλι, θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει τις 870 μονάδες, δηλαδή το μισό έδαφος που έχασε κατά τις τελευταίες μέρες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 870 μονάδων, η χρηματιστηριακή ταλαιπωρία θα συνεχισθεί και θα επιδεινωθεί.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις σήμερα. Θα προχωρήσει σε περαιτέρω πωλήσεις αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που αύριο θα κινηθεί από τις 840 στις  850 μονάδες. Για αγορές δεν σκεφτόμαστε όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 870 μονάδων (+2% από τώρα).


Μετοχές

Παρά την μηδενική μεταβολή του ΓΔ, οι περισσότερες από τις 50 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε, κινούνται σε αρνητικό έδαφος ενώ μόνον μια, η ΠΕΙΡ, σημειώνει άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΙΑΤΡ, ΑΒΑΚΑ και ΙΝΚΑΤ, που χάνουν περισσότερο του -3%.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι κατάλληλη για να δούμε τις δυνάμεις των κατιδίαν μετοχών. Αυτές που σημειώνουν σήμερα τις μεγαλύτερες ανόδους και με τους μεγαλύτερους γι αυτές όγκους, δείχνουν δύναμη και αυτή τη στιγμή είναι μόνον οι, ΑΤΤ, ΠΕΙΡ, ΚΟΥΕΣ και ΔΕΗ.

Διανομές διακρίνουμε σήμερα μόνον σε ΜΥΤΙΛ (-1,50% με 350 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής).

Ο ΔΤΡ σήμερα προσπαθεί να ανακτήσει την σημαντική στήριξη των 730 μονάδων που χθες έσπασε καθοδικά . Μέχρις στιγμής δεν τα καταφέρνει.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text