Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: Ανέκτησε σήματα και πατέντες

Creta Farms: Ανέκτησε σήματα και πατέντες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Creta Farms: Ανέκτησε σήματα και πατέντες

του Χρήστου Κίτσιου

Οι Αφοί Δομαζάκη μεταβίβασαν σήματα και ευρεσιτεχνίες στον όμιλο και οι τράπεζες επανέφεραν τα επίπεδα factoring στα προ κλιμάκωσης της κρίσης επίπεδα. Απρόθυμες να ανοίξουν νέες γραμμές πίστωσης. «Τρέχει» η διαδικασία για στρατηγικό επενδυτή.

Με βάση τα συμφωνηθέντα εξελίσσεται, προς το παρόν, η υλοποίηση του MoU, το οποίο υπέγραψαν οι πιστώτριες τράπεζες της Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00%, οι μεγαλομέτοχοι- εγγυητές των δανείων καθώς και η διοίκησή της.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, έχει, ήδη, διενεργηθεί η μεταβίβαση σημάτων και ευρεσιτεχνιών, που χρησιμοποιεί ο όμιλος, από εταιρείες συμφερόντων (Novaplot) των Εμμ. και Κων/νου Δομαζάκη στην Creta. Farm, ενώ οι τράπεζες επανέφεραν τα όρια προεξόφλησης απαιτήσεων από εκχωρούμενα τιμολόγια (factoring) στα προ κλιμάκωσης κρίσης επίπεδα.

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται η ΕΥ να αποστείλει σε όσους επενδυτές υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) ένα σύντομο πληροφοριακό δελτίο (teaser) με τα βασικά νούμερα της αλλαντοβιομηχανίας και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, αρχικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από 10 επενδυτές ή σχήματα. Αμέσως μετά την αποστολή του teaser θα ανοίξει το Virtual Data Room και οι επενδυτές θα αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για την κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει την Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00%, βάζοντας στην υφιστάμενη ή σε νέα νομική μορφή «φρέσκο» χρήμα, μετά από συμφωνία με τους πιστωτές για ρύθμιση των απαιτήσεών τους.

Παρ ότι οι τράπεζες ήραν τα «πέναλτι», που επέβαλαν στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων, η κρητική αλλαντοβιομηχανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα ρευστότητας, ως αποτέλεσμα κυρίως της απαίτησης των προμηθευτών να προπληρώνονται τις παραγγελίες, υπό το φόβο πιθανού «κουρέματος» απαιτήσεων.

Με δεδομένο ότι οι πιστώτριες τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να ανοίξουν νέες γραμμές πίστωσης, ικανοποιώντας, έστω εν μέρει, το αίτημα της αλλαντοβιομηχανίας για βραχυχρόνια χρηματοδότηση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, είναι αρκετά πιθανό η εταιρεία να δουλέψει, με τον υφιστάμενο -χαμηλό- βαθμό απασχόλησης της παραγωγικής της δυναμικότητας, ως την επίτευξη συμφωνίας με τον στρατηγικό επενδυτή.

Σημειώνεται ότι η Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00%, λόγω των ευνοϊκών όρων της περσινής αναδιάρθρωσης δανείων, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, αλλά βαρύνεται από υψηλό σε σχέση με τα περσινά EBITDA δανεισμό (σ.σ. ο καθαρός δανεισμός αντιστοιχούσε σε περίπου 10 φορές τα EBITDA χρήσης 2018).

Ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει έναντι του ΕΦΚΑ, ενώ όπως προαναφέρθηκε είναι σημαντικό το ύψος των εμπορικών της υποχρεώσεων.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text