Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Frigoglass: Κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο

Frigoglass: Κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Frigoglass: Κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν το β' τρίμηνο στα 8,775 εκατ. ευρώ, από ζημιές 836 χιλ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 14,2% στα 162,697 εκατ. ευρώ και στο α' εξάμηνο 16,2% στα 288,262 εκατ. ευρώ.

Ισχυρές επιδόσεις εμφάνισε το β' τρίμηνο/α' εξάμηνο η FrigoglassΦΡΙΓΟ 0,00%, καταγράφοντας διψήφια αύξηση των πωλήσεων και του περιθωρίου EBITDA.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν το β' τρίμηνο στα 8,775 εκατ. ευρώ και στα 10,806 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο, από ζημιές 836 χιλ. ευρώ και 4,506 εκατ. ευρώ αντίστοιχα πέρυσι.

Οι πωλήσεις το β' τρίμηνο κατέγραψαν άνοδο 14,2% στα 162,697 εκατ. ευρώ και στο α' εξάμηνο 16,2% στα 288,262 εκατ. ευρώ.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της FrigoglassΦΡΙΓΟ 0,00%, σχολίασε:

"Πετύχαμε άλλο ένα τρίμηνο καλών αποτελεσμάτων με διψήφια αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση του συγκρίσιμου περιθωρίουEBITDA, παράλληλα με τη δημιουργία ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη σταθερή μας προσήλωση στην υλοποίηση της εμπορικής μας πολιτικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας με τους οποίους έχουμε στρατηγική συνεργασία, καθώς και των πρωτοβουλιών μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Με βάση την μέχρι σήμερα επίδοση μας, αναμένουμε για δεύτερο συνεχόμενο έτος, από την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, αύξηση των πωλήσεων και διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους, ενισχυμένο επίσης από την εξοικονόμηση κόστους που σχετίζεται με τη βελτίωση του παραγωγικού μας ιστού."

Επιχειρηματική Προοπτική

Οπως αναφέρει η FrigoglassΦΡΙΓΟ 0,00% στην ανακοίνωσή της, "Είμαστε ικανοποιημένοι από την επίδοση μας μέχρι σήμερα, η οποία αντικατοπτρίζει τα σχέδιά μας. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την προσήλωσή μας στην αύξηση των πωλήσεων και του EBITDA, παράλληλα με τη βελτίωση του αντίστοιχου περιθωρίου και τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών. Διανύοντας ήδη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναμένουμε να μετριαστεί ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων, ένδειξη της επιτάχυνσης των κεφαλαιακών δαπανών των πελατών μας για επαγγελματικά ψυγεία και της μεταφοράς μέρους αυτών στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνουμε τις προσδοκίες μας για αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση του συγκρίσιμου περιθωρίου κέρδους για το σύνολο του έτους.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενδυνάμωση της σχέσης με τους βασικούς πελάτες και την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, καθώς και στην περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους με στόχο τη διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους το 2019. Η διακοπή λειτουργίας της μονάδας στην Κάτω Αχαΐα θα συμβάλλει επίσης στην αύξηση του περιθωρίου μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους, καθώς και της καλύτερης αξιοποίησης της παραγωγικής ικανότητας του Ομίλου.

Για να εξασφαλίσουμε τη μελλοντική μας ανάπτυξη, εστιάζουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος προμήθειας υλικών για την ανακατασκευή του κλιβάνου στο εργοστάσιο Beta Glass Guinea στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται διακοπή λειτουργίας το πρώτο τρίμηνο του 2020 και επαναλειτουργία του κλιβάνου μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Τέλος, η εκτίμησή μας για το ύψος των κεφαλαιακών δαπανών για το 2019 παραμένει στο επίπεδο των €25-30 εκατ."

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text