Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ελβαλχαλκορ: Επέκταση χρηματοδότησης 12,7 εκατ. με Commerzbank

Ελβαλχαλκορ: Επέκταση χρηματοδότησης 12,7 εκατ. με Commerzbank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελβαλχαλκορ: Επέκταση χρηματοδότησης 12,7 εκατ. με Commerzbank

Την επέκταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης κατά 12,7 εκατ. ευρώ με την γερμανική τράπεζα Commerzbank Aktiengesellschaft ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Πρόκειται για τη δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε στις 19 Απριλίου 2018 και αφορούσε κατ' αρχήν χρηματοδότηση 65 εκατ. ευρώ, διάρκειας έως 10 ετών.

Σκοπός του δανείου ήταν η χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill), στην παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Τώρα, υπεγράφη τροποποίηση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 12,7 εκατ. ευρώ, με σκοπό την χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού από την SMS Group GmbH.

Θυμίζουμε πως η εγκατάσταση του τετραπλού  θερμού ελάστρου αλουμινίου είναι μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος των ευρώ 150 εκατ. για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την ελληνική εταιρεία. Πρόκειται για επένδυση η οποία θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη.

Η εταιρεία μέσω αυτής της μονάδας θα ενισχύσει τη θέση της στις αγορές προϊόντων αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, ενώ θέτει τις βάσεις για επέκταση στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής, προστίθεται. Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Πηγή: www.liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text