Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δυσκολεύεται να ανακτήσει σήμερα (Τετ, 7/8/19) τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ δυσκολεύεται να ανακτήσει σήμερα (Τετ, 7/8/19) τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Καθόλου δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς διότι, (α), η άνοδος του ΓΔ είναι αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) γελοία +0,20% (στις 845 μονάδες), (β), το ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ  είναι εμφανώς μαύρο με άνοιγμα στις 850 και τρέχον στις 845 μονάδες και, (γ) ο τζίρος (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο)) είναι μικρότερος του μέσου ημερήσιου τζίρου των 3 κυλιόμενων πτωτικών τζίρων (80 εκατ).

Θα επανερχόντουσαν τα αισιόδοξα αισθήματά μας (ότι θα πάμε σύντομα  για τις 1000 μονάδες) και θα αρχίζαμε να επαναγοράζουμε τις μετοχές που πουλήσαμε προχθές, μόνον αν ο ΓΔ ανακτούσε το μισό της πρόσφατης διόρθωσής του από τις 900 στις 844 μονάδες δηλαδή, αν έκλεινε πάνω από τον μέσον άξονα των 872 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 74% με μετοχές και 26% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις καθοδικές ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή τιμής πέραν του ±3% κάνοντας την συνεδρίαση να μοιάζει σαν «παγίωσης» της διήμερης καταβύθισης.

Πριν 3 ώρες πολλές σημαντικές μετοχές σημείωναν μεγάλες ανόδους άνω του +3% όπως οι, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ, ΙΑΤΡ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΑΒΑΞ,ΣΑΡ κα αλλά τώρα όλες αυτές εμφανίζουν δυσμενείς διάττοντες με μερικές φορές μαύρη κεφαλή.

Μεγάλους τζίρους δεν συναντάμε σήμερα σε καμία σχεδόν μετοχή. Για παράδειγμα, ο ζωηρότατος σήμερα ΜΥΤΙΛ,  τις δύο προηγούμενες μέρες καταβυθίστηκε με 400 χιλ τεμάχια  ημερησίως και σήμερα δύσκολα να φτάσει τις 350 χιλ τεμάχια.

Γενικά, δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση. Για να φύγουν οι αμφιβολίες μας θα θέλαμε αύριο-μεθαύριο από τον ΓΔ να ξεπεράσει το σημερινό ενδοημερήσιο υψηλό των 858 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text