Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αγνωστος Χ θα παραμείνει ο νέος μέτοχος της «Ελλάκτωρ»

Αγνωστος Χ θα παραμείνει ο νέος μέτοχος της «Ελλάκτωρ»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αγνωστος Χ θα παραμείνει ο νέος μέτοχος της «Ελλάκτωρ»

Αγνωστη θα παραμείνει, τουλάχιστον επί του παρόντος, η ταυτότητα του νέου μετόχου μειοψηφίας του ομίλου «Ελλάκτωρ», καθώς, όπως προκύπτει από σχετική πληροφόρηση, η συναλλαγή των 18,8 εκατ. ευρώ για το 3,9% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου πραγματοποιήθηκε μέσω εταιρικού οχήματος που ελέγχεται από «μεσάζοντα» και όχι από κάποιον θεσμικό επενδυτή. Δεδομένου δε ότι πρόκειται για ποσοστό χαμηλότερο του 5%, δεν προκύπτει η υποχρέωση ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για την πραγματική ταυτότητα του νέου επενδυτή της εισηγμένης. Υπενθυμίζεται ότι πωλητής του σχετικού «πακέτου» μετοχών ήταν το επενδυτικό fund Amber Capital.

Οι συγκλίνουσες απόψεις στελεχών του κλάδου αναφέρουν ότι ο πιθανότερος νέος επενδυτής είναι το επενδυτικό fund Reggeborgh Invest, το οποίο διαχειρίζεται την προσωπική περιουσία της οικογένειας Βέσελς, μιας από τις πλουσιότερες της Ολλανδίας και με μακρά πείρα στον κατασκευαστικό κλάδο. Το Reggeborgh Invest έχει προχωρήσει εν τω μεταξύ και σε στρατηγική επένδυση στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχοντας πλέον αποκτήσει ένα ποσοστό της τάξεως του 27%, το οποίο, μέχρι το τέλος του έτους, θα αυξηθεί πέριξ του 30%, καθώς υφίσταται σχετική συμφωνία με τη York Capital, η οποία αποεπένδυσε από την ελληνική αγορά. Συνολικά δε, το Reggeborgh Invest θα έχει δαπανήσει κεφάλαια άνω των 120-130 εκατ. ευρώ για τη στρατηγική επένδυση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη του Reggeborgh Invest είχαν προσεγγίσει τους βασικούς μετόχους του ομίλου «Ελλάκτωρ» πριν από 18 μήνες, με πρόθεση να επενδύσουν στον όμιλο. Ωστόσο, η σχετική συμφωνία ήταν δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς τότε το κλίμα εντός των κόλπων της εταιρείας ήταν ταραχώδες.

Οπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, εφόσον πρόκειται όντως για το ολλανδικό fund, θα προκύψει μια σχετικά «αμήχανη» κατάσταση, δεδομένου ότι θα είναι μέτοχοι σε εταιρείες οι οποίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι όποιος κι αν είναι ο μυστηριώδης επενδυτής, είναι κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τόσο τον όμιλο «Ελλάκτωρ» όσο και τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο, δεδομένου του ποσού που δαπανήθηκε.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text