Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Εως τέλη Οκτωβρίου ο στρατηγικός επενδυτής στην Creta Farms

Εως τέλη Οκτωβρίου ο στρατηγικός επενδυτής στην Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εως τέλη Οκτωβρίου ο στρατηγικός επενδυτής στην Creta Farms

Οι πιστώτριες τράπεζες επενέφεραν τα επίπεδα factoring στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ επιδεικνύουν ανοχή στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων. Η EY αναζητά τον στρατηγικό επενδυτή.

Εως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρευσης στρατηγικού επενδυτή, δηλώνει η Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00% σε ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές. Στην ίδια ανακοίνωση, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που μετέδωσε το Euro2day.gr αναφορικά με την μεταφορά των σημάτων και των δικαιωμάτων ευρεσυτεχνίας στην εταιρεία.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τις ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα στη Συμφωνία «Standstill/MoU» μεταξύ της Εταιρίας, των μετόχων της Εταιρίας και Εγγυητών, καθώς και των εκπροσώπων των τεσσάρων Πιστωτριών Τραπεζών.

Στις 31/7/2019 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση του συνόλου των σημάτων και δικαιωμάτων

ευρεσιτεχνίας που αφορούν στις δραστηριότητες της Εταιρίας από την κυπριακή εταιρία NOVAPLOT στην ίδια την Εταιρία.

Σύμφωνα με την από 13/06/2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας η Οικονομική Διεύθυνση της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, από 31/7/ 2019 έχει ανατεθεί στην εταιρία PwC όπως και τα καθήκαντα CRO/Monitoring Trustee στην εταιρία Ernst & Young.

Η Εταιρία έχει ήδη αναθέσει από τις 31/07/2019 στην ελεγκτική και συμβουλευτική εταρία Ernst & Young τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή όποιος θα εισέλθει στην Εταιρία εισφέροντας νέα κεφάλαια. Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου 2019. Η εν λόγω διαδικασία είναι άκρως εμπιστευτική, ως εκ τούτου η Εταιρία δεν είναι σε θέση να προβεί σε σχόλια αναφορικά με την εν λόγω διαδικασία. Εντούτοις, δεσμεύεται όπως προβεί σε ανακοινώσεις, με τρόπο έγκυρο και έγκαιρο, εφόσον σημειωθούν εξελίξεις επί του θέματος.

Συνέπεια της υπογραφής της Συμφωνίας MOU, οι Πιστώτριες Τράπεζες επενέφεραν τα επίπεδα factoring στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ επιδεικνύουν ανοχή στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων για εύλογο χρονικό διάστημα έως την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Εταιρία.

Επισημαίνεται ότι η Διοίκηση της Εταιρίας με την υποστήριξη των συμβουλευτικών εταιριών Ernst & Young και PwC στοχεύει στην αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας, ώστε να καταστεί δυνατή η εύρεση στρατηγικού επενδυτή και η προστασία των συμφερόντων των μετόχων, επενδυτών, πιστωτών, εργαζομένων και συνεργατών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text