Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Παρ, 16/8/19) να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων που έχασε προχθές

Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Παρ, 16/8/19) να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων που έχασε προχθές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Σαφώς αδύναμη και καταπονημένη παραμένει η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (2.30 μμ) νέα πτώση -0,40% (στις 795 μονάδες) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μετριότατες ανοδικές αντιδράσεις κατά μέσον όρο +1% στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί κινούνται στην περιοχή χαμηλό τριμήνου.

Στο γράφημα βλέπουμε την μεγάλη καθίζηση -11,70% (από το ΥΚ20 των 900 μονάδων)  που υπέστη ο ΓΔ κατά τις τελευταίες εβδομάδες αλλά εμείς δεν θα τον θεωρήσουμε υπερπωλημένο και κατάλληλο για τυφλές αγορές τύπου μουαγιέν αν δεν χαμηλώσει στην περιοχή των 750 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 40% με μετοχές και 60% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να καταγράφουν κάθοδο και το ¼ άνοδο ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβλητότητα εκτός από την μικρή και ασταθή ΦΡΙΓΟ που πετυχαίνει limit up +10,47% με τζίρο μόλις 15 χιλ ευρώ.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση «έγκυρης στήριξης» - χαμηλού διμήνου δίνει σήμερα η ΜΠΕΛΑ ενώ το ίδιο τείνουν να κάνουν και οι, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΑΤΤ κα. Βέβαια, καμία μετοχή δεν δίνει ή τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα αγορών.

Διανομές δεν βλέπουμε ιδιαίτερα μεγάλες σήμερα σε κάποια μετοχή εκτός του ΜΥΤΙΛ.

Μετά από τα προχθεσινά σήματα πωλήσεων, οι σημαντικές μετοχές ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΤΕΝΕΡΓ καθώς και οι δευτερεύουσες ΚΡΙ και ΟΛΘ, δεν μπορούν να σημειώσουν αξιόλογη ανοδική αντίδραση.

Τέλος, ασήμαντη είναι η σημερινή ανοδική αντίδραση +0,70% του τραπεζικού δείκτη ΔΤΡ μετά την τούμπα -26% των τελευταίων ημερών. Η αγορά δεν φαίνεται ώριμη να ξεκινήσει σοβαρό rebound.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text