Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019) να παγιώσει τα τεράστια χθεσινά κέρδη

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019) να παγιώσει τα τεράστια χθεσινά κέρδη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Εξισορροπητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθόσον οι πωλητές «αγρίεψαν» και εξουδετερώνουν τους ενδυναμωμένους από την χθεσινή εκπληκτική τους νίκη (+4,50%) αγοραστές.

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή , 3.20 μμ, σημειώνει μικρή πτώση -0,60% (στις 823 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδιαν συμπεριφορά, της σταθεροποίησης, δείχνουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Στο γράφημα φαίνεται πόσο μικρή είναι η σημερινή διόρθωση.

Θα αυξηθεί η αισιοδοξία μας εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τον μέσον άξονα των 855 μονάδων της μηνιαίας διακύμανσής του των 900-790 μονάδων, ενώ, αντίθετα, θα ενισχυθεί η απαισιοδοξία μας εάν ο ΓΔ χάσει το μισό της χθεσινής εκτίναξης κλείνοντας κάτω των 810 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 810 και 855 μονάδων εμείς θα θεωρούμε την αγορά σαν ουδέτερη και θα τηρούμε στάση αναμονής.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή καθαρά καθοδικό με τα 4/5 των μετοχών να σημειώνουν πτώση ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3%.

Στη σημερινή σταθεροποιητική συνεδρίαση καμία μετοχή δεν μας κάνει εντύπωση εκτός της ΤΕΝΕΡΓ που σημειώνει μικρή άνοδο +1,14% με πολύ μεγάλο όγκο περίπου 1 εκατ τεμαχίων. Πιθανόν να πρόκειται για διασταύρωση πακέτων που ενδεχομένως θα προοιωνίζεται μεγάλη μεταβολή στη τιμή της μετοχής.

O Δείκτης τραπεζών χάνει αυτή τη στιγμή -1,40% (στις 660 μονάδες), που σημαίνει ότι έχει ανακτήσει μόνον το ¼ της μεγάλης διόρθωσης πρώτου 15νθημέρου Αυγούστου. Ο έγκυρος μεσομακροχρόνιος δείκτης ΕΚΜΟ(15-80) από προχθές είναι bearish.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους και καμία μετοχή, εκτός της ΤΕΝΕΡΓ, δεν εμφανίζει μεγάλους όγκους δείχνοντας ότι η συνεδρίαση είναι αναμονής.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text