Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μέτρο Nο.1 για την ενίσχυση της ΔΕΗ: Καταργείται η έκπτωση του 10%

Μέτρο Nο.1 για την ενίσχυση της ΔΕΗ: Καταργείται η έκπτωση του 10%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μέτρο Nο.1 για την ενίσχυση της ΔΕΗ: Καταργείται η έκπτωση του 10%

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Στην άμεση κατάργηση της έκπτωσης του 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ προχωρά η Επιχείρηση, ως πρώτο μέτρο για την ενίσχυση της ρευστότητας και των χρηματοροών της εταιρείας. Η κατάργηση της έκπτωσης του 10% αφορά μόνο στο ανταγωνιστικό κομμάτι του λογαριασμού, δηλαδή στη χρέωση ενέργειας και δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές, αφού ισοσκελίζεται από τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και την επικείμενη μείωση του ειδικού τέλους μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Η σχετική απόφαση είναι ήδη ειλημμένη και δρομολογείται άμεσα πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η ΔΕΗ. Ως γνωστόν η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των οδυνηρών επιλογών των τελευταίων ετών και χρήζει άμεσης ανάταξης οικονομικά.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και δρομολογούνται μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και των εσόδων της επιχείρησης, με πρώτο την κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας 10%.

Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση συνέπειας είχε καθιερωθεί από τη ΔΕΗ το 2016 και αρχικά ήταν 15%, με συνολικό κόστος για την εταιρεία κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Ωστόσο από 1ης Απριλίου η έκπτωση περιορίστηκε στο 10% ενόψει των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και των ζημιών που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η κατάργηση της έκπτωσης αναμένεται να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του οικονομικού κενού που υπάρχει για τη ΔΕΗ και το οποίο σύμφωνα με υπολογισμούς τοποθετείται στα 700 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text