Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται και σήμερα (Τετ, 21.8.2019) στην περιοχή των 830 μονάδων

Ο ΓΔ σταθεροποιείται και σήμερα (Τετ, 21.8.2019) στην περιοχή των 830 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θα πρέπει να είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αντί να διορθώσει σημαντικά , όπως θα ήταν λογικό, την προχθεσινή εκτίναξη +4,50%, παγιώνει σήμερα, όπως και χθες, τα μεγάλα αυτά κέρδη δείχνοντας κάποια σημεία δύναμης.

Αυτή τη στιγμή (4.20 μμ) ο ΓΔ χάνει -0,20% (στις 828 μονάδες) με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) . Παρόμοια συμπεριφορά (παγίωση μικρής έως μέτριας ανοδικής αντίδρασης μετά την καταβύθιση α’ δεκαπενθημέρου Αυγούστου), δείχνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο γράφημα βλέπουμε το μάλλον ικανοποιητικό τριήμερο ανοδικό retracement του ΓΔ το οποίο θα γίνει ενθαρρυντικό για επιστροφή της αγοράς στην ανοδική τάση του 2019, μόνον αν ξεπερασθεί ο μέσος άξονας των περίπου 850 μονάδων του μηνιαίου του εύρους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% με μετοχές και 50% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σαν trend following χαρτοφυλάκιο που είναι το ΤΧ θα προχωρήσει σε αγορές αν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 850 μονάδες και σε πωλήσεις αν ο ΓΔ υποχωρήσει κάτω των 800 μονάδων.

Μετοχές

Η σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι αυτή τη στιγμή ίση περίπου με την μονάδα ενώ μόνον μια μετοχή, η ΛΑΜΔΑ, ξεπερνά σε μεταβλητότητα το εύρος του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε και η ΛΑΜΔΑ καθώς η άνοδός της, περίπου +4%, δεν συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση όγκων (αυτή τη στιγμή έχει κάνει μόνον 60 χιλ τεμάχια, ενώ θα θέλαμε τα διπλάσια).

Κινδυνεύει από καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης η ΕΕΕ ενώ, αντίθετα, είναι έτοιμη για ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης η ΤΕΝΕΡΓ.

Ποιες μετοχές θα μας ενδιέφεραν για αγορές. Η πρώτη ομάδα περιέχει υπερπωλημένες μετοχές σε απόσταση πιο χαμηλά από -10% από το υψηλό έτους και με καλά θεμελιακά στοιχεία, διακρίνουμε τις, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΧΑ, ΣΑΡ, ΜΥΤΙΛ, ΑΔΜΗΕ, ΣΕΝΕΡ και ΕΕΕ με προτίμηση στην ΜΠΕΑΛ. Και η δεύτερη ομάδα περιέχει το άκρως αντίθετο, μετοχές ανθεκτικές προς την αυγουστιάτικη πτώση με υποχώρηση μικρότερη του -5% από το υψηλό και με καλά θεμελιακά, διακρίνουμε τις, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ, με προτίμηση την ΤΕΝΕΡΓ. Η σηματοδότηση αγορών θα γίνει από τον ΓΔ πχ με ανοδική διάσπαση προστροφέα.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text