Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ο Σεπτέμβριος φέρνει την επιστροφή της Euromedica

Ο Σεπτέμβριος φέρνει την επιστροφή της Euromedica

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Σεπτέμβριος φέρνει την επιστροφή της Euromedica

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Η έκτακτη γενική γενική συνέλευση που εξήγγειλε η Euromedica για τις 16 Σεπτεμβρίου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ευόδωση του "come back” που επιχειρεί η νέα διοίκηση μετά την απομάκρυνση της οικογένειας Λιακουνάκου έπειτα από αίτημα των μετόχων μειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και η Farallon Capital (το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο κατέχει μειοψηφικό ποσοστό, έχοντας εξαγοράσει στα τέλη του 2017 δάνεια ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ).

Οι μέτοχοι της εισηγμένης καλούνται να αποφασίσουν για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών ορκωτών ελεγκτών για τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τη χρήση των ετών 2018 και 2019 και τον καθορισμό της αμοιβής τους.

Η κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του νέου διοικητικού συμβουλίου, η θητεία του οποίου είναι τριετής.

Υπενθυμίζεται πως η Euromedica δεν έχει δημοσιεύσει τις εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές της καταστάσεις για τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2017 και κατ’ επέκταση και τις εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές της καταστάσεις για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2018 (με καταληκτική ημερομηνία υποχρεωτικής δημοσίευσης την 30.09.2018) και τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2018 (με καταληκτική ημερομηνία υποχρεωτικής δημοσίευσης την 30.04.2019). Ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε η πρότερη διοίκηση ήταν η καθυστέρηση λήψης απαντητικής/επιβεβαιωτικής επιστολής από σημαντικό πιστωτή θυγατρικής εταιρείας που επηρεάζει την ολοκλήρωση κατάρτισης και την εύλογη παρουσίαση των εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων.

Με βάση πάντως τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις (2017), οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα τέλη του 2016 ανέρχονταν σε 354,7 εκατ. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία εξαμήνου του 2017, η εταιρεία είχε δάνεια 417 εκατ. ευρώ και εμφάνιζε αρνητικά ίδια κεφάλαια 205 εκατ. ευρώ.

Έχοντας κινήσει πλέον τις διαδικασίες για την εκλογή ορκωτών λογιστών, επόμενο βήμα της Euromedica, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα είναι η εξυγίανση των οικονομικών της, με μείωση των δανείων και των υποχρεώσεών της προς δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και εργαζόμενους, αλλά και η επιστροφή στην κερδοφορία και η ανάκτηση των χαμένων της μεριδίων στην αγορά.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Capital.gr, από τις πιθανές επιλογές που εξετάζονται είναι η εξυγίανση μέσω πτωχευτικής διαδικασίας (υπαγωγή στο άρθρο 106Β) προκειμένου να επιτευχθεί μείωση των οφειλομένων προς το δημόσιο και τους πιστωτές. Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί και το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για τον τρόπο με τον οποίο ο όμιλος θα κινηθεί για να μειώσει τις ζημιές και τα χρέη του.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text