Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Δευτ, 26/8/2019) να επανέλθει στην αυγουστιάτικη καθοδική τάση

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Δευτ, 26/8/2019) να επανέλθει στην αυγουστιάτικη καθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι και τόσο ευχάριστη στους longs η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ ξεκίνησε το πρωί πολύ άσχημα με πτώση -2% (στις 815 μονάδες) αλλά τώρα (4.00 μμ) έχει συνέλθει στο -0,65% (στις 826 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ η Ευρώπη εμφανίζει ήπιες ανόδους στα χαμηλά τριμήνου (δηλαδή υπό καθοδική τάση).

Στο γράφημα ο ΓΔ εμφανίζεται επαμφοτερίζων. Από την μια μεριά, κατά το πρώτο μισό του Αυγούστου έχει «φάει» ένα γερό χτύπημα 100 και πλέον μονάδων, αλλά από την άλλη μεριά, πριν λίγες μέρες πέτυχε ένα καλό ανοδικό retracement ανακτώντας το 40% της προηγηθείσας πτώσης αλλά στην συνέχεια, την Παρασκευή και σήμερα, επανεμφανίστηκαν οι πτωτικές προδιαθέσεις με κίνδυνο να εδραιωθεί καθοδική τάση.

Αν κρατηθεί ο ΓΔ πάνω από το μέσο της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης δηλαδή πάνω από τις 818 μονάδες, τότε θα μπορεί να έχει τη δυνατότητα να κινηθεί και εναντίον του σημαντικού επιπέδου των 845 μονάδων το οποίο αν ξεπεράσει, τότε θα εγερθούν ελπίδες για νέα υψηλά έτους άνω των 900 και 1000 μονάδων. Αν όμως ο ΓΔ χάσει τις 818 μονάδες, τότε θα είναι πιο πιθανό λόγω υπεροπλίας των πωλητών, να δούμε επίπεδα κάτω ή πολύ κάτω των 800 μονάδων.

Προσέχουμε λοιπόν τις 818 και τις 845 μονάδες.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψης μετοχών. Καμία, εκτός του διαγραμματικά προβληματικού ΙΚΤΙΝ, δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή τιμής πέραν του ±3% και καμία δεν διακινεί μεγάλους όγκους.

Δυνάμεις για ψηλότερα φαίνεται να έχουν οι, ΙΝΚΑΤ, ΕΛΛΑΚΤ και ΠΡΟΦ και αδυναμία για χαμηλότερα διατρέχοντας τον κίνδυνο να διασπασθούν σημαντικές στηρίξεις δείχνουν οι, ΙΑΤΡ, ΣΕΝΕΡ, ΜΠΕΛΑ και κυρίως οι ΕΕΕ και ΙΚΤΙΝ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text