Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Τρίτη, 27/8/2019) να κρατηθεί σε «αξιοπρεπή» θέση κοντά στις 850 μονάδες (από 900 του υψηλού έτους).

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Τρίτη, 27/8/2019) να κρατηθεί σε «αξιοπρεπή» θέση κοντά στις 850 μονάδες (από 900 του υψηλού έτους).

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ουδέτερη κρίνουμε σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,44% στις 825 μονάδες στις 4.40 μμ) από την μια μεριά δεν μπορεί να προχωρήσει προς τις 850 μονάδες ώστε να θεωρήσουμε ότι επανέρχεται σε ανοδική τάση και, από την άλλη μεριά, ανθίσταται στην διεθνή μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση που έφερε του κύριους ξένους δείκτες κοντά στα χαμηλά τριμήνου.

Οσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό την απότομης και σύντομης ανοδικής αντίδρασης των μέσων Αυγούστου, κινούμενος πάνω από τις 818 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε ελπίδες επανόδου του σε καθαρή ανοδική τάση η οποία επάνοδος θα σηματοδοτηθεί με την ανοδική διάσπαση της αντίστασης – πρώην γραμμή λαιμού των 845 μονάδων. Αντίθετα, αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 818 μονάδων, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν και θα κινδυνέψουμε από νέα χαμηλά τριμήνου κάτω των 790 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50-50 με μετοχές-μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ μόνον μια μετοχή, η ΠΡΟΦ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με επίσης μια μετοχή, την ΑΛΦΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν εντυπωσιάζει σήμερα με την μεγάλη άνοδο και τους μεγάλους όγκους της. Όμως, ξεχωρίζουν για την εδραιωμένη ανοδική τους τάση μόνον οι, ΠΡΟΦ (η μοναδική μετοχή σήμερα σε νέα υψηλά έτους), ΙΝΚΑΤ και ΚΟΥΕΣΤ.

Αντίθετα, περισσότερες είναι οι μετοχές που δείχνουν αδυναμία κινούμενες κοντά στα χαμηλά τριμήνου με πιο εμφανείς τις σημαντικές ΟΠΑΠ, ΕΕΕ και ΟΤΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο, ελπίζουμε νωρίτερα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text