Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: "Σκληρό" εξώδικο στις κατηγορίες Κ. Δομαζάκη

Creta Farms: "Σκληρό" εξώδικο στις κατηγορίες Κ. Δομαζάκη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Creta Farms: "Σκληρό" εξώδικο στις κατηγορίες Κ. Δομαζάκη

Σοβαρές ευθύνες στον Κωνσταντίνο Δομαζάκη για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Creta Farms καταλογίζουν μέσω εξώδικου μέλη του ΔΣ και της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας.

Το εξώδικο απαντά στις κατηγορίες που διατύπωσε ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρείας μέσω επιστολής του, στην οποία ανέφερε πως η Creta Farms οδηγείται προς την απόλυτη κατάρρευση και την πτώχευση υπό την "αταραξία αρκετών εκ των εμπλεκόμενων", συμπληρώνοντας πως "η διοίκηση πέτυχε το ακατόρθωτο. Να εξαντλήσει τα αποθέματα και η ρευστότητα που αποκόμισε να εξαφανιστεί, με συνέπεια εδώ και πέντε εβδομάδες να έχει εκμηδενιστεί η παραγωγή". Μάλιστα, υπογράμμιζε πως ο εκμηδενισμός των αποθεμάτων και η εξαφάνιση της ρευστότητας αποτελούν ζητήματα που χρήζουν διερεύνησης.

Στο απαντητικό τους εξώδικο, τα μέλη του ΔΣ και της Επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms καταγράφουν σειρά ενεργειών και δηλώσεων του Κ. Δομαζάκη, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, οδήγησαν στην αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας και έπληξαν καθοριστικά τη φήμη, την αξιοπιστία και το εμπορικό μέλλον της. Όπως υποστηρίζουν, καταδεικνύεται ότι σκοπός του Κ. Δομαζάκη ήταν να καταστρέψει οικονομικά την Εταιρεία με συκοφαντίες για την επάρκεια των οργάνων της και της διοίκησής της. "Είστε ο αποκλειστικός υπαίτιος  για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εταιρεία από τις 30 Απριλίου 2019 και μετά", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Καταλογίζουν στον Κ. Δομαζάκη "βλαπτική συμπεριφορά" και ότι εμφανίζεται να μην έχει ουδεμία συναίσθηση των συνεπειών των πράξεών του και αποκρούουν συλλήβδην όλες τις κατηγορίες που έχει διατυπώσει προς τα, νομίμως εκλεγέντα, μέλη του ΔΣ, κάνοντας λόγο για απειλές, ύβρεις και βιαιοπραγίες οι οποίες εκδηλώθηκαν κατά τις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Επιπροσθέτως, κάνουν λόγο για τις δηλώσεις του Κ. Δομαζάκη περί οφειλής 11,61 εκατ. ευρώ της εταιρείας προς αυτόν και περί υποτιθέμενων εικονικών οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, οι οποίες προκάλεσαν ανασφάλεια και φόβο στο επενδυτικό κοινό και τους πιστωτές, πλήττοντας τη φήμη, την αξιοπιστία και το εμπορικό μέλλον της εταιρείας.

Στο εξώδικο περιλαμβάνεται σειρά δηλώσεων του Κ. Δομαζάκη στον Τύπο, οι οποίες, σύμφωνα με τα μέλη του ΔΣ της Creta Farms, συγκλόνισαν την εταιρεία, πληγώνοντάς την βαριά και καίρια καθώς προκάλεσαν "ανησυχία έως και πανικό στις τάξεις των προμηθευτών, πιστωτών, συνεργατών", με αποτέλεσμα κοινοπραξία ομολογιούχων να οδηγηθεί στη λήψη προληπτικών μέτρων κατά της εταιρείας, τα οποία έφεραν πρωτοφανή οικονομική ασφυξία. Τέλος, μέσω του εξωδικού προαναγγέλλεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη "για απόδοση αστικών και ποινικών ευθυνών που προκύπτουν από τις παράνομες και υπαίτιες πράξεις σας σε βάρος μας.

Δείτε το εξώδικο εδώ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text